Regent Reserve 2009, Aleksandrović

regent aleksandrovic

Impozantan je spisak samo najvažnijih odličja ove berbe koja se hronološki nastavljaju. Srebrna medalja na Decanteru, zlato na Velikom testu Vino.rs gde mu je čuvena MW Džo Ahern dodelila 90+ poena, zlato u Bergamu gde je osvojilo i specijalnu nagradu publike... 

Snagu i voćnost kupaža crpi iz podjednakih delova kaberne sovinjona i merloa. Tajna spravljanja jedne od najnagrađivanijih domaćih etiketa, koja gotovo da nema premca u odnosu kvalitet-cena u kategoriji srpskih crvenih vina, krije se u nekoliko sastavnih delova procesa proizvodnje. 

Prvo, grožđe stiže iz vinograda koji se bliže četvrtini veka veoma brižljivog i strogog negovanja. Da bi dobili što bolju lozu, visokoobrazovani stručnjaci u Vinariji Aleksandrović za premium klasu vina koriste „džepove”, određene parcele u vinogradima rasutim po okolnim brežuljcma Topole.

Posle vinograda, gde se bere ručno, prerada se vrši u tankovima od 10.000 litara sa betonažom kako bi se izvukla sortnost, voćnost, boja. Potom ide u barik, gde se redovno prati da ga drvo ne bi preuzelo, i na kraju se pretače u velike bačve od 4.000 litara. Koristi se uglavnom slavonski hrast, ali ima i američkog i francuskog, pa i nekih potpuno novih metoda i barika. 

To se sve radi kako bi vino sa 13,5 % alkohola bilo mekano, voćno kako ne bi imalo pretenciozne tanine, bilo izuzetno pitko. Da ima veliki potencijal i može da se slaže uz što širu srpsku kuhinju. 

Vino je tamno crvene boje, s aromama kupina i borovnica, nešto suve šljive i naznakama lekovitog bilja. Izrazito je voćno, glatkih tanina i završnicom u kojoj preovlađuju višnje.  

Konačno, Regent Reserve iz 2009. godine jedno je od retkih iz te berbe koje se nalazi u prodaji i još ima punu svežinu, a sa cenom od 1.100 dinara bez PDV-a izuzetno je u odnosu cena-kvalitet. Imati takvo domaće vino služi na čast čitavom srpskom vinarstvu.

Vino Regent Reserve 2009 možete po najpovoljnijim uslovima kupiti u Vino.rs online prodavnici!
Isporuka na kućnu adresu, plaćanje po isporuci.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama