Vukoje 30 Syrah 2013, Podrumi Vukoje 1982

PREPORUKA vukojeVrhunsko crveno suvo vino sa kontrolisanim geografskim poreklom, kakva su sva vina ovog proizvođača. To samo govori o ozbiljnosti trebinjske vinske priče, tačnije, sudeći prema brojnim pokazateljima, a izvoznim rezultatima i međuljudskim kontaktima pogotovo, najčvršća veza Hercegovine pa i čitave BiH sa Evropom i ostatkom sveta danas, možda su upravo vina Vukoje. Jer samo je 10 medalja osvojeno na poslednjem oficijelno najvećem svetskom vinskom takmičenju, AWC u Beču, gde je baš ovaj širaz već dve godine zaredom (berbe 2010. i 2011.) dosegao sam vrh.

Zato, lako je reći: ovo je nektar crvene boje sa ljubičastim odsjajem, mirisa sitnog crvenog voća koji se stapa sa začinskim notama crnog bibera i hercegovačke zemlje, jako punog tela i idealnog odnosa svežine i punoće. Pa i idealno ga upariti uz jača jela, crveno meso i divljač, biftek, ramstek, crvene sosove i one sa gorgonzolom, plemenite i zrele sireve, domaći pršut, roštilj, pačetinu…

Ali treba znati da čistokrvni širaz koje dolazi sa poteza Zasad polje i bere se krajem septembra, uspeva na isušenom rečnom koritu, a da potom lepo napreduje u boci punih 15 i više godina! 

- Zadivljen ogromnim riječnim oblucima preostalim iz praistorijskog toka rijeke Rone donio sam sortu syrah i smjestio je u staro riječno korito moje rijeke. Ovo vino najbolje opisuju riječi „kamen je duša moje zemlje, moja zemlja je duša moga vina”. Kada probate, ovo vino će vas povesti u predjele visokih kamenitih brda, plodnih zelenih polja i beskrajno plave Trebišnjice iznad koje se sudaraju vjetrovi sa Jadranskog mora i hercegovačkih planina – govori nadahnuto Radovan Vukoje  autor crvenog i toplog vinskog zlata u boci.

Vukoje 30 Syrah se osam meseci čuva u bačvama od francuskog i američkog hrasta od 225 litara nakon što je macerirao punih 12 dana u vinifikatoru. Još pola godine u boci deli ga od potrošača koji sve brzo razgrabe, jer ovo je specijalno, jubilarno vino i zato je uvek najvišeg kvaliteta. Broj 30 je zaista magičan za Podrume Vukoje 1982, jer se poklopio trideseti rođendan postojanja restorana „Košuta”, iz kojeg je i potekla čitava eno-gastronomska priča Vukoje, a prva berba i vinifikacija ovog vina sa tridesetim rođendanom današnjeg vlasnika Radovana. U to ime, on je dizajnirao i etiketu koja nosi na sebi slavodobitnu priču kompletnog brenda Vukoje sa toliko nagrada da je jedva stalo preko čitave etikete.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama