Talas beli 2015, Deurić

PREPORUKA deuric

Sa Fruške gore definitivno duvaju neki novi vinski vetrovi. Mlada fruškogorska vinarija „Deurić” iz Male Remete, veoma brzo našla se u vrhu novog vinskog talasa Srbije, a pažnju stručnjaka odmah je privuklo vino Talas beli 2015, ove godine već nagrađeno zlatnom medaljom na nezvaničnom šampionatu balkanskih vina u Sofiji, a nedavno i sa srebrom na najmasovnijoj svetskoj vinskoj manifestaciji AWC u Beču.

Talas beli 2015 kupaža je šardonea, sovinjon blana i gevurctraminera, izrazito sveže suvo vino u kojem preovlađuju arome jabuke i banane, pa potom malo vanile u značajnoj završnici. Stvoreno u najsavremenijim tehnološkim uslovima pod palicom tehnologa Mirka Niškanovića i uz konsultacije vrhunskog svetskog enologa Dominika Deltelia, ovo vino je zapravo odraz prirode koja opčinjava na svakom koraku vinarije okružene beskrajnim plantažama jabuka. A tamo gore, na oko 250 metara nadmorske visine i na najboljim jugoistočnim položajima koje su prepoznali još stari Rimljani i njihov car Probus, nalazi se rezervat lipe, čistog vazduha, izvanredne pijaće vode. Izvori, jezera i lesno zemljište koje okružuje vinograde, osnov su za proizvodnju vrhunskog grožđa od koga nastaje Talas beli.

U zavisnosti od potrebe, a zahvaljujući divnim kiselinama i prijatnim prepoznatljivim aromama, Talas Beli 2015 ohlađen na 10 stepeni Celzijusa može biti idealno aperitivno vino, pratilac klasičnih predjela od sireva i sušenog mesa, a posebno dobro pokriva paletu jela od rečne ribe i piletine dok je uz rižoto od plodova mora totalni hit.

Recimo još i to da je vinarija „Deurić” ove godine na AWC osvojila srebrne medalje za svako od četiri vina koja je poslala na ocenjivanje – Talas Beli 2015Enigma 2015Talas Crveni 2015 Talas Crveni 2014 – nesumnjiv dokaz visokih standarda postvaljenih na samom početku.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama