Tamjanika 2016, Lastar

PREPORUKA lastarJedna potpuno nova, sveža vizija tamjanike koja je već na svojoj svetskoj premijeri u Sofiji (BIWC 2017) odmah prigrlila balkansko srebro.

Prvi rod tamjanike iz vinograda posađenog 2012. godine pretočen je u vino koje nije tendenciozno pravljeno da bude veliko, već za svakodnevnu upotrebu, ali je momentom pojavljivanja postalo hit u vinskim barovima Beograda.

Nastalo je tako što je bukvalno napunjena presa, izvršeno lagano presovanje, presa ispražnjena. Posle dvadesetak dana kontrolisane fermentacije dobijeno je mlado letnje vino sa muskatnim tonovima uz izraženu kiselinu zbog koje je izrazito foods friendly. Aromatski su izražene note zove, cveta bagrema, ogrozda što se voća tiče, a na ukusu ima nešto manga, papaje, pa čak i ribizle.

Iako se može piti kao aperitivno vino, lako se uklapa sa većinom hrane, uz paste sa piletinom, ribu, lagane voćne salate sa dosta ananasa, dinje, kandiranih trešanja, a odlično je i uz meke masne žute sireve.

 Važno je napomenuti da su sve sadnice uvezene iz Francuske, dok su podloge i klon birani prema analizama zemljišta vršenim u konsultaciji sa najčuvenijim domaćim i stranim pedolozima.

Etiketu potpisuje enolog Mladen Dragojlović a vino je poslato na AWC 2017 u Beču i Mundus Vini 2017, odakle se očekuje konačna potvrda najvišeg kvaliteta. Kad je i pitanju odnos cene i kvaliteta, ovo suvo belo vino sa 13% savršeno inkorporiranog alkohola i dragocenih hrskavih kiselina spada u kategoriju od oko šest evra kod proizvođača.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama