Trijumf Rose penušavo 2015, Aleksandrović

Trijumf Rose penušavo 2015, Aleksandrović

Ovaj vrhunski roze penušavac novitet je iz linije Trijumf čuvene vinske kuće sa Oplenca. Od kad je u podrumu Aleksandrović proizveden od šardonea prvi srpski penušavac klasičnom šampanjskom metodom, a zatim i od sorte pino noar, Božidar Aleksandrović je pokupio čitav niz svetskih priznanja za ta svoja vina.

Sada je pred nama i treći nastavak ove izuzetno uspešne vinske priče – Trijumf Rose penušavo 2015, elegantno „extra suvo vino“, kako stoji na etiketi, takođe od pino noara.

Dobro ohlađeno, vino ima boju mikronski tanko isečene domaće svinjske sušene pečenice, ili što bi u svetu rekli lososa. Kad ga sipate u čašu, ka površini poput gejzira krene pena mehurića, gusta gotovo kao sneg od belanceta, da bi se trenutak kasnije razgradila i otkrila perle debelih mehurića koji žure ka površini. Čitav taj spektakl u čaši traje duže nego kod velike većine penušavih vina, što dodatno pojačava opšti utisak. A on je pre svega izraz izuzetne elegancije vina koje nakon godinu ipo dana odležavanja na plemenitom talogu nosi brojne nagoveštaje voća na nosu. U prvom planu su maline, odnegde se javi udaljena jagoda, a potom se razviju nežne breksve i kajsije. Na ukusu je vino lagano, hrskavo i izuzetno sveže, čak i nakon dužeg odstojavanja u čaši.

Iako idelano vino kao aperitiv, neutralnost ukusa, pa čak i jedva osetna slanost koja dopire iz mineralnosti zemljišta, mogu da vas usmere ka upraivanju ovog penušavog rozea sa pečenim slanim bademom, pomenutom suvom pečenicom, možda i štrudlom sa orasima, ali i pečenom patkom u sosu od pomorandže, ako vas neki Kinez upita za preporuku!

Sve u svemu, izuzetno novo vino za potvrdu stare slave penušave linije Aleksandrović.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama