Život teče 2016, Zvonko Bogdan

Život teče 2016, Zvonko Bogdan

Vino čija se najnovija berba upravo pojavila na tržištu i koje bi moglo biti ultimativni hit za bukvalno sve namene. Laganije, jako voćno, sveže, meko. Stvoreno da ga vole svi. Baš kao što bi i život sam voleli voleti.

Ovaj opis vina otpočeo je kao pesma, nije autorizovan pa ga možete slobodno korisiti za neki budući muzički hit, baš kao što vino Život teče i jeste hit u krugovima vinoljubaca.

- Za razliku od čuvenog vina Cuvee No.1, grožđe se za Život teče bere u posebnim vinogradima koji daju više voćnosti, svežine, mekoće, manju koncentraciju nego ono namenjeno za Cuvee No. 1, voćne, lake note - kaže Srđan Lukajić tehnolog Vinarije Zvonko Bogdan.

Odnos sorti u kupaži  Život teče varira od berbe do berbe. U ovoj koja je u boci, merlo je dobio dodatnu ulogu i sustigao u procentima inače vodeći kaberne fran, pa su te sorte podjednako zastupljene a frankovke je 20 procenata. Uz 13,5% alkohola, ovo je suvo i sasvim ozbiljno vino idalno za svako uprarivanje. Život teče odležava između 11 i 12 meseci u kombinaciji američkog i francuskog barika gde francuski dominira u odnosu 4:1, identično kao i već korišćeni barik u odnosu na novi.

Za razliku od prethodnih berbi gde su najviše bile izražene arome zrele višnje i šumskog voća koje upotpunjuje diskretni dodir vanile i crne čokolade, ovde je više crvenog bobičastog voća, i još je voćnija završnica. Upravo stoga bi plava i masnija morska riba poput tunjevine na grillu,  ili kečiga, pečenje ispod sača ili čokoladna torta lepo pasovale uz ovo vino.

Uz izuzetno pristupačnu cenu, za kvalitet ne treba brinuti. On je mnogo puta dokazan zlatnim medaljama i trofejima za najbolje vino, od Praga, preko Beča gde redovno osvaja zlatna odličja, pa do srebra iz San Franciska, mnogostruke bronze sa Decantera, iz Japana...

Jednostavno, kad sipate ovo vino u čašu, setite se: nade, ljubav, izbori, sve prolazi, samo vino i Život teče...

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama