Quet Grašac 2017, Fruškogorski vinogradi

Quet Grašac 2017, Fruškogorski vinogradi

Domaće ime grašac evidentno dobija bitku sa internacionalnim nazivom sorte - italijanski rizling. I treba, jer je očigledno da najbolja suva bela vina ove sorte, u ovom trentuku, uspevaju upravo na Fruškoj gori odakle je ime poreklom, baš kao i ovaj jesenji novitet linije Quet.

Dugo se na tržištu čekalo vino koje će cenom biti opasno primamljivo, na nepcu ekstremno sveže i kompleksno, aromatski prefinjeno, elegantno, a u završnici dugo i nezaboravno. No svi ovi epiteti stoje u redu iza odrednice koja daje pečat i sertifikat nazivu sorte: zelenkasto vino što se u suzama sliva niz zidove čaše nepogrešivo miriše na mešavinu greni smit jabuke, vinogradarske breskve i sveže otvorenih mahuna graška!

No prava radost se razvija na nepcu: plemenite kiseline fingiraju blage naznake penušavosti. To je zapravo izvanredna svežina koja će vas magično prigrliti ovoj etiketi dok se lagano razvijaju arome zrelog voća, belog cveća i lake naznake mineralnosti. Sve to uklopljeno u perfektno izbalansiranih 13% alkohola vina kog neprestano želite još iako aftertejst traje i traje.

Ono što kod ovog vina zameramo u gastronomskom smislu je činjenica da ovako hrskave kiseline i punoća ukusa neće pratiti previše jela. Idealan za paste sa belim sosom, venčan uz gotovo nezačinjeni stek ili eventualno orli smuđa, Grašac ne trpi začine, ljutinu sremske zakuske pogotovo. Blagotvorne kiseline se u trenu pretvore u nekontrolisani vatromet, ali za aperitiv ili pijuckanje tokom čitave večeri, nenadmašan je u odnosu na brojne bele, daleko skuplje i cenjenije etikete i sorte.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama