Rose Premium 2018, Vista Hill

Rose Premium 2018, Vista Hill

Rose Premium 2018 Vista Hill, verovatno najsvetliji i kako bi neko rekao "najlososastiji" roze Srbije nimalo nije malokrvan i upravo zbog toga, s pravom, već u naslovu nosi naziv premium.

Vinarija iz Šida Vista Hill, koju kao zaštitni znak predstavlja legendarni teniser Boba Živojinović, učinila je nešto što je retkost na domaćem vinskom nebu: i pored vanserijskog izbora belih i crvenih vina, od samog početka forsira i favorizuje jednu etiketu i to baš roze vina, donedavno ne preterano popularnog kolorita među ovdašnjim vinoljupcima.

U vrhunskoj boci koja momentalno asocira na eleganciju, koja i jeste frontalni atribut strukture ovog savršeno izbalansiranog vina, Rose Premium je artikal koji će malo koja vinska prodajna mreža da ne prigrli svom snagom.

Jer punoća i savršenih 12,5 % alkohola ovog pino noara koji se bere još u avgustu, i čija se svežina i aromatika čuva korišćenjem suvog leda i pre ulaska u podrum i inox, malo koga ostavljaju ravnodušnim. Za dame, tu su zavodljive arome višnje, jagode i maline sa nežnim uplivima crvenog grejpa, za gospodu: složena struktura i slojevitost koju možete analizirati i razotkrivati uz zalogaje kvatrostađone pizze, fine paste i njoka, mladih špargli ili čak kremastih kolača na bazi vanile i pomorandže.

Suvi Rose Premium zapravo je nastavak projekta Bobo Rose koji je nekadašnja vinarija Molovin, okrunjena brojnim negradama sa Decantera i drugih svetskih nadmetanja, radila za današnjeg suvlasnika Živojinovića. Najnoviji rezultat je vino intrigantne boje koje se rame uz rame može staviti uz bolje etikete roze boje sa juga Francuske. Idealno kao aperitiv na 7 - 9 stepeni Celzijusa, ali i odličan par zahtevnijim jelima pa i onim egzotičnim kakva je marinirana trilja, sitna ribica što živi na dnu i čija se mineralnost mesa savršeno uklapa sa istim takvim naznakama u aftertejstu ovog rozea.

A na nešto višoj temperaturi, Rose Premium postaje ozbiljan meditativni partner koji bi uz slani pečeni badem ili kremasti punomasni sir, mogao da zemeni kompletni obrok, a još bolje, kakvu romantičnu večeru uz sveće za dvoje.

Magična privlačnost boje vina i pakovanja učinila je da Rose Premium Vista Hill postane ultimativni letnji hit duž čitavog primorja Jadrana, pogotovo što su iz vinarije za njegovu prezentaciju opremili posebna kolica, dokazujući još jednom zasluženu ozbiljnost marketinškog pristupa ovom odličnom vinu koje će svakako znati da uzvrati meteorskim uspehom na svetskoj sceni u godinama koje slede.

nazad na vrh

Srodni tekstovi