Macedon - Cabernet Franc 2015 Stobi

Macedon - Cabernet Franc 2015 Stobi

Kaberne fran sve više kao sorta očarava srpske ljubitelje vina. Problem je što izbor još uvek nije prevelik, pa ni dovoljan, pa preporučujemo izvrsno 100 % sortno gastro vino koje dolazi iz vinarije Stobi i srca čuvene Tikveške regije sunčane Severne Makedonije.  A franu sunce izuzetno prija.

Macedon, specijalna linija vina predviđena za izvoz na zapadno tržište donosi puno zadovoljstva za krajnje umerenu cenu, a tu je jedan od vodećih aduta Macedon Cabernet Franc 2015 Stobi. Retko se na tržištu nalazi tako harmonično vino punog tela, začinsko a sveže, bogato ekstraktom i uravnoteženim finim taninima, i  sve to izvrsno upakovano u lepo opremljenu butelju za cenu od 5,5 evra uključujući porez.

Ručno brano grožđe, probrano i sortirano već u vinogradu pune zrelosti od 10 godina fermentira i obrađuje se pod kontrolisanim temperaturnim uslovima, vrši se delastaž a potom vino očekuje godinu dana odmaranja i zrenja u hrastovini. Rezultat je tamno crveno suvo sočno vino koje uz karakterističan miris bibera na nosu donosi crno i plavo bobičasto voće uvijeno u ljubičasti omot višnje. Voćne note su vodeće odlike i senzacija na nepcu i primetnoj završnici.

Umerenih 13,6 % alkohola za jedno vina s juga perfektno će se snaći u većini jela a posebno sa suvidovanom jaretinom, jagnjetinom ispod sača, suvim slanim šunkama, žutim masnim, pa i belim jakim ovčijim sirevima, a posebnu slast iskazaće u kombinaciji sa gulašem od divljači.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama