Macedon - Cabernet Franc 2015 Stobi

Macedon - Cabernet Franc 2015 Stobi

Kaberne fran sve više kao sorta očarava srpske ljubitelje vina. Problem je što izbor još uvek nije prevelik, pa ni dovoljan, pa preporučujemo izvrsno 100 % sortno gastro vino koje dolazi iz vinarije Stobi i srca čuvene Tikveške regije sunčane Severne Makedonije.  A franu sunce izuzetno prija.

Macedon, specijalna linija vina predviđena za izvoz na zapadno tržište donosi puno zadovoljstva za krajnje umerenu cenu, a tu je jedan od vodećih aduta Macedon Cabernet Franc 2015 Stobi. Retko se na tržištu nalazi tako harmonično vino punog tela, začinsko a sveže, bogato ekstraktom i uravnoteženim finim taninima, i  sve to izvrsno upakovano u lepo opremljenu butelju za cenu od 5,5 evra uključujući porez.

Ručno brano grožđe, probrano i sortirano već u vinogradu pune zrelosti od 10 godina fermentira i obrađuje se pod kontrolisanim temperaturnim uslovima, vrši se delastaž a potom vino očekuje godinu dana odmaranja i zrenja u hrastovini. Rezultat je tamno crveno suvo sočno vino koje uz karakterističan miris bibera na nosu donosi crno i plavo bobičasto voće uvijeno u ljubičasti omot višnje. Voćne note su vodeće odlike i senzacija na nepcu i primetnoj završnici.

Umerenih 13,6 % alkohola za jedno vina s juga perfektno će se snaći u većini jela a posebno sa suvidovanom jaretinom, jagnjetinom ispod sača, suvim slanim šunkama, žutim masnim, pa i belim jakim ovčijim sirevima, a posebnu slast iskazaće u kombinaciji sa gulašem od divljači.

nazad na vrh

Srodni tekstovi