Fantazija 2014 Tonković

Fantazija 2014 Tonković

FantazijaTonković, vino je sa geografskim poreklom označenim kao Subotičko-Horgoška peščara. Iz jedinstvenog monostortnog vinograda vinarije Tonković u mestu Bački vinogradi, dolazi suvo crveno vino sa, za njega idealnih, 13 % alkohola.

Kadarka je očigledno sorta koja ne poznaje loše godine jer berba 2014, inače očajna u celom svetu, ovom vinu ni najmanje nije nanela štete, naprotiv. Lepa svežina, kiseline koje očaraju na prvi dodir, završnica sa suptilnim zaokruženjem drveta, meki tanini koji se mogu i žvaknuti kao da baš iz njih izvire neka neobična ali prijatna slast. Upravo onakvo vino kakvo bi poželeli da pijete u svim prilikama.

Posle godinu dana odležavanja u bačvi, na nosu je dominantna zamamna zrela višnja umotana u čokoladu koja kao da je ispala iz griotte. I upravo sa tom kiselinom koju očekujete u zreloj tamnoj višnji što je odležala u slatkom alkoholu. A onda stižu naleti začinskih nota cimeta, karanfilića i čokolade, u slojevima ovog vina koje na prvi pogled pomalo tananom bojom ne obećava baš toliko aromatsko bogatstvo. No, da li stepen obojenosti ili punoća tela garantuje aromatski vatromet u vinu? Naravno, da ne. I upravo je to ovde slučaj zbog čega Fantazija sve više osvaja ljubitelje vina i dokazuje kako je kadarka autohtona sorta na kojoj posebno treba poraditi i koja će sav uloženi trud brzo umeti da vrati, višestruko.

Srednje pečen odrezak na žaru ili lovački gulaš, špageti bolonjez ili teška čokoladna torta, savršen su par ovom vinu.

I da ne zaboravimo, odličan odnos cene i kvaliteta je etiketu Fantazija doslovno načinio best buy vinom Srbije.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama