Ruža Vetrova 2018, Drašković

Ruža Vetrova 2018, Drašković

Novitet na tržištu je sortno polu-suvo belo vino Ruža Vetrova koje zaokružuje premijum liniju četiri etikete iz vinarije Drašković izrasle na tradiciji Vršačkih Vinograda, ali sa potpuno novim usmerenjem u smislu traganja za visokim kvalitetom.

Muskat otonel Ruža Vetrova 2018 je vino koje će lepši pol bezuslovno obožavati, idealan je kao aperitiv, kao meditativni kompanjon, ali i sjajan završetak obeda uz orasnice ili domaće jake torte kojima će ublažiti masnoću i zaslađenost a dodatno istaći ukuse.

Muskat otonel je sorta koja je oduvek posebno apostrofirana na vršačkim prostorima gde daje visoku ekstraktivnost, koncentrat arome ali i suštu eleganciju. Verovatno je to uslovilo da dobro odabrana boca ponese neobičnu po obliku ali prepoznatljivo elegantnu zlatno-crnu etiketu, a bogato aromatično vino bude sigurno zaštićeno bezbednim Diam 5 čepom.

Svetlo vino sa blagim crvenkastim odbljescima puno je na ukusu, kiseline su postojane iako nisu jako izražene na nepcu već imaju funkciju harmonizacije sa čak 14 % alkohola koji se bukvalno ne primećuje u slasnom muskatnom vinu.

Ovo nije vino koje će svoje senzacije eruptivno izbaciti na nosu već se pre odlikuje svilenkastom teksturom koju krasi prijatna blaga gorčina. Topla i duga završnica obiluje daleko više cvetnim nego voćnim aromama i sa blago izraženom mineralnošću, ali se u toj prilično kompleksnoj strukturi mogu prepoznati note ličija, orašastih plodova, ružinih pupoljaka, cveta breskve pa čak i naznake kore lubenice, dok na jeziku neočekivano dugo ostaje osećaj svežine.

Ipak, čini se da je savršenstvo u prožimanju suprotnosti pa Ružu Vetrova najiskrenije preporučujemo uz brie, uz ementaler i gaudu ili biftek sa pečurkama na žaru, a posebno uz vrhunsku cigaru jer ovo vino u završnici krase blage naznake aromatizovanog dima i duvana.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama