Rajnski rizling 2018, Aven

Rajnski rizling 2018, Aven

Svetlo-žuto, sjajno i pomalo zlatasto vino deluje na nosu veoma lagano i osvežavajuće. Divni naleti limunske trave, limete, korice Meyer limuna momentalno vas vraćaju u život posle napornog radnog dana. I baš kada pomislite kako ćete kasnije preći na neko ozbiljnije belo vino, događa se transformacija.

Rajnski rizling mlade i malene vinarije Aven iz Inđije, za koji sirovina dolazi iz Novog Slankamena, još jedno je čudo iz podruma opremljenog najsavremenijim i originalnim tehnološkim izumima u službi vrhunskog kvaliteta.

Na talasu gipkih i sočnih visokih kiselina, pomaljaju se iz dubine slojevi meda, poljskog bilja, neobična kompozicija slasti i gorkosti koja punoćom ispunjava usta dok se sve aromatske asocijacije žutog voća, krušaka, jabuka, dunja lagano i pravilno rasprostiru preko čitavog nepca. Na prvi doživljaj lagano vince, razvija se u kompleksnu strukturu sa 13 % alkohola koja, istina, neće imati predugu završnicu sa tek neznatnim nazakama petroleja, ali će radosno prihvatiti orly smuđa, pohovanu kečigu, pačetinu u slatko kiselom sosu ili još bolje pizzu sa ananasom kao vrhunski specijalitet. Ko ima priliku da upari kvalitetne školjke sa ovim vinom, pa i dagnje u belom kiselom sosu na kraju krajeva, neće se pokajati, baš kao ni sa pilavom koji se štedro lepi za prste.

Ozbiljna, teška bela boca, dobar diam čep, elegantna crna etiketa, samo su odgovarajući estetski i tehnički atributi i garancija da će se ovo vino nesmetano razvijati još nekoliko godina u boci, na radost kupaca i ljubitelja vina.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama