Rose 2018, Lastar

Rose 2018, Lastar

Boje lososa, elegantno i hrskavo Rose vino Lastar dolazi iz nadaleko proslavljenog Levačkog vinogorja. Moćno i zavodljivo, izuzetno raspoloženih gastro kiselina, idealno je za svako doba dana i noći dok će vrela letnja atmosfera prosto vapiti za ovom lepršavom simbiozom najboljih aduta sorti pino noar i merlo.

Lagana i sveža Tamjanika vinarije Lastar postala je ultimativni hit čim se pojavila na tržištu, sa druge strane, sva vina ove vinarije pa tako i Rose poseduju jasno izgrađeni stil i zapečaćeni nivo kvaliteta koji se beskompromisno prati iz berbe u berbu bez obzira na varijacije koje se prirodno javljaju u toku godine. Nakon laganog ceđenja pomenutih sorti, sledi taloženje i fermentacija šire na umerenim temperaturama u neutralnim inox sudovima. U kupaži Rosea Lastar uvek dominira pino noar čije su voćno-cvetne note dominantne, pa su arome jagode, trešnje, crvene ribizle, maline i ruže posebno izražene, dok blage začinske note savršeno harmonično idu uz nežnu provansalsku boja lososa.

- Trudimo se da svake godine napravimo rose vino u kom su naglašene prijatna svežina, lepršavost i voćnost, ali i da zadržimo dubinu, eleganciju i jedinstveni karakter. Upravo zbog toga veoma nam je važno da održimo umereni sadržaj alkohola u vinu i telo srednje punoće - kažu u vinariji Lastar.

I to je evidentno, Rose je na nepcima veoma pitak, svež, a završnica postojana sa prijatnim voćnim karakterom. Sa 13 % alkohola, vino je spremno da podrži i masniju hranu, posebno masniju plavu morsku ribu, ali se podjednako dobro snalazi u pasti bolonjeze, te uz teleći karpaćo, jagnjetinu sa ražnja, dimljeni losos i ćuretinu. Efekat snažne i sočne kiseline koja čisti nepce, savršen je u slučaju kuvanih jela kakva je na primer kapama ili jake grčke musake.

Svakako, reč je o nesvakidašnjem vinu u kome ćete bespogovorno uživati.

nazad na vrh

Srodni tekstovi