Onyx belo 2018, Cilić

Onyx belo 2018, Cilić

Vino Onyx belo napravljeno od sorte sovinjon blan, upisalo se u knjigu vina čiji razvoj i rast pratim godinama.

Neizostavan segment gotovo svih vinskih karti na našim prostorima, pripada vinariji Cilić. Kako su asovi srpskih vinarija s godinama osvajali svoju stalnu postavku, tako se i Onyx linija izborila za svoje mesto.

Vinarija Cilić je udaljena oko desetak kilometara od Jagodine, a nalazi se na južnim obroncima Crnog Vrha, između sela Međureč i Lozovik, dok se vinogradi prostiru na delovima šljunkovitih parcela koje okružuju vinariju.

Vino Onyx belo, koje je nakon vinifikacije sazrevalo u buradima od srpskog hrasta vrlo je ekspresivno na nosu.

Sa izraženim citrusnim aromama zrele breskve, grejpa, slatke narandže, korice lajma, sve to ukomponovano je vanilastim tonovima razvijenim tokom odležavanja u baricima.

Mineralnost se dalje prenosi na telo vina, pa je ukus vrlo slojevit.

Dok se na nepcima smenjuju voćne note praćene začinskim i zaokružene zemljanim, završnicu i sveobuhvatan utisak grade povišene kiseline u savršenoj interakciji sa 14% alkohola.

U Lehmann Grand Blanc čaši, doživljava se potpuna impresija vina, shodno čemu se i čuvena herbalnost sovinjon blana iskazuje na malo drugačiji način. Istovremeno voćno i slasno, usaglašeno, velikog potencijala odležavanja i savršeno upareno sa tatarom od tune i kremom od avokada, vino Onyx belo 2018 konačno rezultira kompleksnošću u čaši zbog koje nijedan ljubitelj vina neće ostati ravnodušan.  |

nazad na vrh