Lastar Brut 2016 Blanc de Blancs, Lastar

Lastar Brut 2016 Blanc de Blancs, Lastar

Nastao tradicionalnom metodom od sorte šardone Lastar Brut 2016 Blanc de Blancs donosi gotovo sve ono što se posebno ceni kod vrhunskih šampanjca. Elegancija vina, sitna i postojana perlaža su ono što čeka u tamno zelenoj boci sa jednostavnom ali jasnom i veoma upečatljivom LASTAR etiketom koja dodatno radi na naglašavanju elegancije. Vrh boce kruniše masivna srebrna kapica kao najava iskričavog izvora svežih aroma i fino doziranih okrepljujućih mehurića.

Ova je svežina praktično otisak Levačkog teroara, nešto hladnijeg vinogorja koje se posle ovog vina čini možda idealnim za proizvodnju vrhunskih penušavaca.

Sa 11 % alkohola i tek blagim dodirima slasti Lastar Brut 2016 Blanc de Blancs na mirisu izaziva nalet svežine podržane aromama čvrstog voća poput jabuka i krušaka, uz egzotični dodir sveže presečenog ananasa. Ukus je kremast, svež i pun, takođe voćan i iznad svega lepo balansiran. Čini se da je karakter kvasca intrigantno došao do izražaja u sinergiji sa blagim naznakama drveta dok prijatan doživljaj nežno zarešenog tosta i brioša, kao rezultat uticaj kvasca ostaje  u sećanju.

Jer ovaj penušavac nastaje dodavanjem jednog dela vina koje odležava šest meseci u hrastovim bačvama od 500 litara nakon čega sledi još godinu i po dana sazrevanja na talogu kvasca u boci i na niskim temperaturama.

Dobijeni proizvod ohlađen na 8 -10°C ozbiljno je vino za svaku priliku i lepo se komponuje uz brojne gastronomske sledove. Idealan je za sve ljubitelje šampanjca, stručnjake ali i početnike koji tek treba da se zaljube i zagaze u svet penušavih vina.

Ukratko, Lastar Brut 2016 Blanc de Blancs neće pokušati da vas zaslepi aromama i uskovitlanim talasima mehurića, već će vas direktno povesti u dugu i elegantnu vožnju limuzinom u neke mnogo lepše predele.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi