Alkohol za dugovečnost!

Alkohol za dugovečnost!

Najnovije istraživanje obavljeno u SAD ukazuje na to da bi za dugovečan život od preko devedeset godina moglo biti zaslužno i redovno i umereno konzumiranje – alkohola!

Studija pod nazivom „90+“ otpočeta je 2003. godine i fokusirala se isključivo na ispitanike najstarije kategorije, kako bi se utvrdilo kakve tačno životne navike doprinose dugom i kvalitetnom životu. Istraživači sa Klinike za izučavanje i edukaciju o starenju (Clinic for Aging Research and Education) u Kaliforniji usredsredili su se na to da saznaju koja vrsta hrane, aktivnosti i životni stil su najčešće prisutni među onima koji žive duže od proseka. Ispitivanjem preko 1.600 devedesetogodišnjaka studija je pokazala da oni koji dnevno popiju po dve čaše vina imaju 18 odsto veće šanse da produže svoj životni vek.

o retiring rich facebook

Dr. Klaudija Kavas, neurolog i glavni istraživač studije „90+“, predstavila je svoje nalaze 17. februara na godišnjoj konferenciji Američke asocijacije za razvoj nauke u Ostinu, u Teksasu.

- Nemamo konkretno objašnjenje za ono što smo otkrili, ali podaci prikupljeni tokom istraživanja nesumnjivo govore da umereno konzumiranje alkohola povećava dugovečnost – izjavila je dr. Kavas. – To ne mora neophodno da bude vino, mada je jasno da ono poseduje benefite koji nedostaju drugim alkoholnim pićima i s toga najpreporučljivije.

Naravno, ne treba izgubiti iz vida ni to da je redovno vežbanje i bavljenje hobijem u proseku od dva sata dnevno takođe ovim istraživanjem dovedeno u vezu sa dužim životom.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama