Nenad Basarić

Nenad Basarić

Vina Bikicki u svetom dimu

Raskoš uparivanja mesa i Bikicki prirodnih vina doživeli smo u punom sjaju Texas style barbeque butik restorana Holy Smokes (u bukvalnom prevodu „sveti dimovi“) u centru Beograda.

Dedovac kao ostvarenje vinske vizije

Fruška gora postaje veoma poznata po svojim specifičnim, krajnje neobičnim kupažama kakav je Dedovac, perjanica banoštorske vinske kuće Vinarium. To je uostalom sasvim normalno za trenutno najaktivniju vinsku regiju.

Srpski širaz za istoriju

Vinarija Janko iz Smedereva prva je iz Srbije koja je osvojila tri zvezdice na nadmetanju AWC Vienna, zvanično najvećem i najuspešnijem vinskom takmičenje u svetu po priznanju Evropske Unije. A širaz ove vinarije Bifora 2017 najbolja je rezerva ove godine, kažu iz Beča.

Ranko Zeremski: Novi lastari iz čuvene loze

Nedavni odlazak Aleksandra Zeremskog na „nebeske vinograde“ doneo je brojne nedoumice po pitanju budućnosti poznate vinarije Belo Brdo iz Čerevića. A onda je tiho u čitavu tu priču zagazio Ranko Zeremski (27), Aleksandrov sin.

Sir sa Sardinije u Korpi

Najveći proizvođač ovčijeg sira u Italiji, Mannoni sa Sardinije predstavio je nekoliko fantastičnih proizvoda tokom degustacije sireva i vina u novosadskom restoranu Korpa Deli Market & Bistro.

Pretplatite se na RSS feed