Nenad Basarić

Nenad Basarić

Vinum grašac vodoravno i uspravno

Grašac definitivno postaje beli vinski brand name Fruške gore, sorta oko koje se dosta toga vrti a ona uzvraća ne samo značajnim međunarodnim priznanjima već i konstantnim napretkom kvaliteta.

Potrkanjski Tribulus na sceni

Očaravajućeg voćnog mirisa, osvežavajuće zelene boje, na tržište stiže suptilna i specijalna rakija od grožđa Tribulus Potrkanjski vinarije Jović, sa posebnim organskim začinom „za muškarce“. I ne samo njih…

Rečki vinski povratak u budućnost

Manifestacija Festival vina Rečka, održana je po prvi put 16. septembra u istoimenom selu, deset do petnaest kilometara udaljenom od Negotina, Rajca i Rogljeva, u južnom delu Negotinske Krajine.

Rumenika, jedina na svetu

Mala iriška vinarija Veranda promotivno je predstavila jedinstveno vino Rumenika od istoimene, novostvorene srpske sorte koju još niko nije ponudio.

Pijete li penušavce s Visa?

Moglo bi se reći da vino spaja ljude, briše granice, da priča svima razumljivim jezikom, ali kad smo nedavno degustirali par etiketa vinarije Vislander sa Visa, poželeli smo da nam Saša Zec, njihov enolog i direktor prodaje razjasni neke pojmove pomalo strane nama „kontinentalcima“. Jer šta na primer znači: „Bogatstvo viškoga terroira osjeti se u svakoj kapi naše bugave i plavca. A kad bugavu s Komiške Bonde i plavac s Viške Bonde sljubite s kučem (trbljan bijeli), nastaju prvi otočni pjenušci...“

Pretplatite se na RSS feed