Najbolje srpsko vino dobilo naslednika

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

zbUpravo je na tržište pušteno vino Cuvée No1 iz berbe 2011, koje je u neku ruku direktan naslednik apsolutnog šampiona i dobitnika priznanja Grand Prix Vino.rs sa Velikog Blind Testa najboljih srpski vina 2012, ali i nov Cuvée Život teče 2011.

Nove, veoma koloritne etikete samo doprinose radosti konzumiranja ovih vina. Kad se govori o Cuvée No1 2011, reč je o vinu čiji vrhunski kvalitet Cuvee-No.1-2011garantuje podloga, ali i mali prinos roda po čokotu, te stroga završna selekcija grozdova.
Ovaj harmoničan cuvée predstavlja kupažu sorti merlot, cabernet franc i frankovka, a odlikuju ga izražene arome crne ribizle, jagode i zrele šljive sa diskretnim tonovima vanile, kedrovine i slatkih začina.To je veoma kompleksno i uravnoteženo vino propraćeno elegantnom, kremastom strukturom i punim ukusom koji se pamti, a koga od potpunog uživanja deli samo postupak preporučenog dekantiranja.

zivot-tece-2011Ovom cuveeu pridružilo se i vino koje je prošle godine zatvorilo listu deset prvoplasiranih u Srbiji. Cuvée Život teče 2011 odlikuje intenzivna, rubin crvena boja i prefinjena struktura sa zaokruženim, mekim taninima i dugom, aromatičnom završnicom. U čaši se postepeno razvijaju arome zrele kupine i višnje obogaćene nežnim mineralnim i začinskim tonovima, što će brojnim ljubiteljima koji su već upoznali ovom vino iz berbe 2010 doneti i nova, neotkrivena uživanja.

I, da vas podsetimo, oba ova vina su u konkurenciji za Veliki test najboljih vina Srbije 2013.

nazad na vrh