Vino nove generacije

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Vino nove generacije

Vinarija Zvonko Bogdan u pravom trenutku pred nadolazeće praznike lansira u orbitu novu perjanicu kuće, crvenu kupažu Icon Campana Rubimus

Nakon belog vina Icon Campana Albus koje je već pobralo pohvale stručnjaka i „crveni brat” iz premijum Icon Campana linije svom silinom će jurnuti u obraze najzahtevnijih ljubitelja vina, one odabrane. Ukoliko na Google pretraživaču ukucate reč Rubimus, jedan od pogodaka odvešće vas u čudesni i futuristički svet Transformersa, filmskog mega hita današnjice koji osvaja male i velike širom zemaljske kugle. U toj priči za očuvanje Zemlje, Rubimus je sin nepobedivog glavnog junaka, vođe autobota Optimus Prajma pod čijom se maskom možda, u ovom slučaju krije već legenadarni Cuvee No.1.

z bogdan iconI zaista, Icon Campana Rubimus iz berbe 2013, kupaža podjednakih delova merloa i kaberne sovinjona, zahvaljujući kompleksnim lejerima sposobna je za brojne transformacije, a pritom prepuna snage sa 13,5 % alkohola. Prikupljenu silinu koncentrata stvorenog tokom fermentacije u vrhunskim drvenim fermentorima Seguin Moreau, s lakoćom će nositi tokom dugog perioda maturacije. A kada se konačno pojavi u boci, gde će provesti još pola godine nakon 18 meseci odležavanja u novom bariku od francuskog hrasta, punog tela i zamamnih aroma crvenog i crnog voća, gde prednjače višnje, šljive i crne bobice, razoružaće bez problema svakoga elegancijom i finim notama drveta, te ozbiljnom završnicom.

Naravno, i izged ovakvog vina ne sme biti nešto uobičajeno. Zato se Rubimus obmotava najfinijom hartijom a potom pakuje u specijalne drvene kutije, pojedinačno ili po tri buteljke. Vino je punjeno u ograničenim količinama, 6.000 buteljki, ali je određena količina i u magnum i dvostrukim magnum bocama.

Konačno, na kojoj se planeti rađa i šta sve treba učiniti da se dobije jedan ovakav transformer? Za početak, korišćeno je grožđe s najboljih parcela iz vinograda Ludaš, u kojima je primenjivana stoga kontrola prinosa. Zahvaljujući tome Icon Campana Rubimus nosi pečat podneblja s kojeg dolazi. Ostatak je strogo čuvana tajna, ali stoji obećanje iz Vinarije Zvonko Bogdan da će se vino praviti isključivo u najboljim godinama! 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama