U

Porto Maltese: A o Kortu ni reč

Kad stojiš 10 minuta i poželiš da sedneš, sediš sat vremena i zaplačeš za krevetom, a budiš se sa osećajem da nisi ni legao, pravi je trenutak da u svoj jelovnik svakodnevno uneseš ribu. I to samo zato što je nisi jeo kad je trebalo. Nekada se na riblju čorbu i šarana išlo na šljunkaru, kod Mike Alasa. Danas je šaran redak, al' su zato nepcu dostupna gotovo sva čuda rečnih i morskih dubina.

Opširnije...

Metropoliten grill: Neponovljiva lakoća nenametljivog savršenstva

GRUPA uglednih biznismena se našla u čudu: šef sale ih je poređao u kolonu po jedan i poveo iza šanka, duž hodnika, gde počinju cevi i čuje se šištanje pare i ključale vode. „Gde nas to vodite?!” Gde, pa u predvorje gastronomskog raja - reče „šef” kuhinje na australijskom engleskom stojeći u oblaku pare ispred večito usplamtelih ringli, a tik uz veliki drveni sto nalik na onaj tajni, za 13 osoba - Leonardov...

Opširnije...

Jevrem: Al' se nekad dobro jelo, baš!

OZBILJNO nagrižen oktanskim isparenjima basnoslovnih euro pet „vozi me da me vide” četvorotočkaša, ali daleko više beskonačnim europejskim kvazinazivima „bread & coffie & vine” tipa, dorćolski se i originalni kosmopolitski duh starog Beograda, poteran silikonima povukao iz doline Strahinjića bana, nešto naviše, uzbrdo, ka muzeju Vuka Karadžića, upečatljivoj zgradi Rečnog brodarstva, i još bliže Obrenovićima, legendarnom gradonačelniku, gospodar Jevremu.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed