Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Hedonizam u Kotoru

Drugo izdanje Chef's night u Historic boutique hotelu Cattaro u Kotoru predstaviće poznatog beogradskog kuvara Vanju Puškara, idejnog tvorca koncepta New Balkan Cuisine koji će u subotu 10. decembra spremati meni od pet sledova praćen vrhunskim vinima vinarije Tikveš.

Volite li Terroirs?

Jedna od najzanimljivijih vinskih manifestacija u regionu, festival prirodnih i oranž vina Terroirs – natural & orange wines festival održaće se po peti put u subotu 3. decembra u Metropol Palace hotelu u Beogradu.

Sagmeister vina na degustaciji u Organskom podrumu

Šest vina vinarije Sagmeister u vinskom baru Organski podrum u Beogradu bila su pokazna vežba sorti furmint, lipolist i kadarka uz specijalni bonus Pinot Noir Zero 2016 čijeg naslednika iz kasne berbe 2017 Erne Sagmajster najavljuje na proleće uz opasku da će sadržati preko 140 grama šećera kao pravo desertno vino!

Etikete kao odraz vinske istorije

Premijum kupaža Beloš, većinski od autohtonih sorti, stiže do Nove godine iz fruškogorske vinarije Vinarium. Time je zaokružena njihova kompletno nova edicija standard i premijum etiketa koja je već svrstana u tri najbolje u Srbiji na nedavno održanom Open Balkan Wine Trophy nadmetanju.  

Biće mladog pinolea

Vinarija Vinum iz Sremskih Karlovaca ponovo je obeležila Dan pinolea čime se ova manifestacija mladog vina razvija u smeru tradicije.

Pretplatite se na RSS feed