MALO toga u gastronomiji može da se poredi sa kombinacijom vrhunskog sira i odgovarajućeg vina, odnosno ništa ne ide tako fino kao sir i vino!

Veliki vitez sira u Beogradu

Rolan Bartelemi (Roland Barthelemy), predsednik međunarodnog Guilde Internationale des Fromagers (recimo da bi to nazvali Udruženja majstora sira), koje broji sedam hiljada članova iz 45 zemalja sveta, predvodio je ceremoniju dodele medalje „Bratstva svetog Igizona" u Beogradu za devet pojedinaca iz javnog, političkog i poslovnog života koji su doprineli razvoju i promociji sira i sirarske delatnosti.

Opširnije...

Tvorac naboljeg sira u Beogradu

Veza između vina i sira bukvalno je neraskidiva u slučaju sirane Latteria Perenzin, iz koje dolazi sir San Pietro in Cera d'Api u svojoj klasi zvanično najbolji u Evropi za 2015. godinu. Upravo ovaj i još dva drugačija, ali podjednako kvalitetna proizvoda predstavio je autor Karlo Pikoli (Piccoli) u beogradskom centru italijanskih aroma i ukusa Saporibelli Food&Wine Gallery.

Opširnije...

Miris sira sa Balkana

Četvrti balkanski festival sira privukao je veliku pažnju beogradskih siromana. Bilo je dosta toga interesantnog za videti i probati, publika je presudila ko je najbolji, a da je vinara bilo još malo više, kao i sireva iz Rumunije, Bugarske i Makedonije, događaj u Mixer hausu mogao bi se blistavo oceniti sa hedonističkog gledišta. 

Opširnije...

Paški ovčiji sir najbolji na svetu!

Da region ex-Jugoslavije poseduje gotovo čarobna hedonistička svojstva, otkriva se u svetskim okvirima iz dana u dan, a najnovije otkriće stiže iz Velike Britanije gde je čuveni paški ovčiji sir iz Hrvatske proglašen najboljim na svetu, a sirana Gligora iz mesta Kolana na ostrvu Pagu, time se još više učvrstila na listi deset najboljih svetskih proizvođača sireva.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed