Redakcija Vino.rs

Redakcija Vino.rs

Premijera dvostrukog Džervin zlata na Interfestu

Podrum Džervin 1927 maltene na dnevnom nivou iznenađuje vinsku javnost a ovogodišnji Interfest u Novom Sadu biće pozornica velikih premijera. Nakon nedavno osvojene platine za Grašac 2020 na GROW du Monde u Mađarskoj, barikirani sovinjon blan pod novom etiketom Lozana Grand 2021 okićen je dvostrukim zlatom na BIWC 2024 i biće predstavljen posetiocima festivala.

MasterChef uparivanje u Deuriću

Uparivanje hrane i vina koje pripremaju učesnici MasterChef emisije očekuje vas u vinariji Deurić u Maloj Remeti, 22. juna od 18 časova. Pet gangova hrane sa pet vrhunskih Deurić vina venčavaju šefovi Milica Krstić, Ivana Kikana Ostojić, Teodora Adžamanović i Martin Osmanović.

Grašac beli Vinum je najbolje vino Balkana

Grašac, od špricer vina do vrha Balkana. Od kad je italijanskom rizlingu vraćeno njegovo negdašnje ime grašac pre samo nekoliko leta dogodila se fenomenološki bitna promena. Kiselkasto vince kao začin za soda vodu obuklo je brojne nove oblike i stilove, sazrelo na razne načine i kao Grašac beli 2020 Vinčić vinulo se na vrh svetske Decanter WWA liste u svojoj kategoriji, a sad kao Grašac beli 2019 vinarije Vinum iz Sremskih Karlovaca, proglašeno je najboljim vinom Balkana na BIWC 2024.

Veliki uspeh srpskih vina na BIWC 2024

Grašac beli 2019 Vinum osvojio je veliki trofej kao najbolje vino Balkana dok je trofej za najbolje crveno vino osvojila vinarija Dumo za MMXXI Pinot Noir 2021.Trofej za najbolje polusuvo vino osvojila je vinarija Despotika za Nebo 2023.

Trnjak FEST 2024

Drugi Trnjak FEST će se održati u Gradskom parku u Ljubuškom 21. i 22. juna kao manifestacija sa ciljem da promoviše trnjak, autohtonu vinsku sortu koja u poslednje vreme privlači sve veći interes.

Pretplatite se na RSS feed