Istarski gastronomski udar

Manifestacija „Istra u Beogradu”, koja se već nekoliko godina organizuje u zemunskom restoranu „Šaran”, bila je i ove godine izuzetno dobro posećena, a vrhunske istarske specijalitete i vina probalo se na kartu više. Otkud takvo interesovanje, postalo je jasnije kad smo popričali sa domaćicom ove gastronomske fešte sa severa Jadrana Mirom Zrnić, vlasnicom „Starog podruma” iz Momjana.

Opširnije...

Vrh Supertoskane!

U restoranu Madera, u uskom krugu obožavalaca, poznavaoca, trgovaca vinom, i javnih ličnosti, obavljena je vertikalna degustacija vina Pietradonice čuvene vinarije Casanova di Neri. Propustiti priliku da probamo supertoskanski kaberne Pietradonice, berbe od 2004. do 2007. i doživimo značaj i razliku raznovrsnih berbi, bila bi uvreda sopstevnoj pameti.

Opširnije...

Hrana & vino: osnovna pravila

Food & Wine - naravno da je reč o slaganju hrane i vina. Ali ovaj se engleski izraz toliko odomaćio u čitavom svetu da ga i Pigmeji iz Kalaharija razumeju. Kad jedemo, volimo da pijemo. Tu nema tajne, ali ima neka tajna veza u kombinovanju ukusa, mirisa i teksture „jedenja” i „pitja”. Da li će se u toj uho-grlo-nos centrifugi razviti čarolija ili katastrofa, odlučuje par osnovnih pravila. Sve ostalo je stvar ukusa i zdrave pameti...

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed