Organska hedonistička avantura Oskara Maurera

U želji da proširi organsku priču, poznati vinar Oskar Maurer osmislio je u svojoj vinariji u Hajdukovu nadomak Palića specifičan koncept degustacije vina uz svojevrsne fine dining zalogaje od namirnica iz sopstvene bašte ili komšijskih imanja i salaša. Tako je nastao degustacicijski restoran 1880, nazvan po godini kada su zasađeni najstariji čokoti kadarke u jednom od Maurerovih vinograda.

Opširnije...

Kozji sir na vino i obrnuto

Na prvi pogled (i miris, i ukus) ne izgleda nimalo jednostavno upariti kozji sir sa pojedinim sortama vina. Pogotovo veoma suve i slane sireve ili začinjene aromama začinskog i lekovitog bilja. Eksperti mnogo raspravljaju na ovu temu, a mi smo rešili da sprovedemo eksperiment in vivo, da uživamo ili čisto da otkrijemo ima li brak između kozjeg sira i vina ikakvu budućnost!

Opširnije...

Francuska tajna i srpski sotern

Restoran Cveće zla, tačnije podzemni deo ovog poznatog gastronomskog odredišta kraj Kalenić pijace, bio je poprište vrhunskog hedonističkog događaja kada su se za stolom ukrstile arome jednog od najboljih srpskih dezertnih vina Makana Bikicki i guščije džigerice foa gra (Foie gras), koja spada u sam vrh svetske gastronomije a napravljena je u Srbiji po tajnom porodičnom receptu vlasnika butik prodavnice sireva Francuske Tajne.

Opširnije...
Pretplatite se na RSS feed