Cocktail & Grüner veltliner

Cocktail & Grüner veltliner

Koktel je klasično jelo koje sadrži gambore i Mary Rose sos (poznat i kao: cocktail sauce, seafood sauce, ketchyo, maychup, ketchanaise, tomayo, burger sauce, fancy sauce...). To je znači osnova, baza jednog starog jela starijeg od sto godina, a ovo na granitu je njegova inkarnacija obmotana u tanko sečen avokado kome je dodat mango, krastavac i sladoled od rena. Ima malo mango jellya i kavijara.

Jelo preporučujemo: Svima koji vole da probaju neki interesantan ukus. Tu je sladoled od rena koji je toliko dobar da ljudi naruče samo njega. Ali sa gamborima i avokadom jako lepo rashladi jelo, pogotovo kad je leto. Konkretno, ovo je čista letnja egzotika u ruhu malo modernizovanog klasika sa kojim čovek ne može mnogo da pogreši.

Vinoturk

Turk, Gruner Veltliner: Ovaj grüner veltliner je austrijsko vino, možda ne toliko poznato, ali poenta je da odlično ide uz morsku hranu. S jedne strane zato što je jako mineralan, a to je ona taktilna senzacija kakvu daje biter lemon. I ta mineralnost uvek ljubi morske plodove, jednostavno, jer se nalazi u moru. S druge strane, ovo vino ima lepe, osvežavajuće kiseline, što je jako dobro za letnje vrućine, a morskim plodovima daje ono nešto, kao kad uzmeš i na ribu iscediš malo limuna. Takođe, tu je i naznaka belog bibera koja služi da poveže sladoled od rena i sve zaokruži.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama