Gastronomska vizija!

Gastronomska vizija!

VINO: Vizija Aleksandrović  
HRANA: Domaće taljatele s pečurkama i guščijom džigericom

O vinu: Vino je kupaža 70% Cabernet Franc i 30% Cabernet Sauvignon
Intrigantno već na prvom mirisu. Iako su CF i CS internacionalne sorte, ova kupaža se ne sreće često.  Pored aroma crnog šumskog voća, prisutne su one začina i začinskih trava. Sa svakim mirisom daje nešto novo. Često za vina kažemo da imaju miris šume, a u ovom vinu to su mirisi sa kraja šume. Ono što osetite kad idete stazom koja prolazi tik uz šumu. Moć vina da vas prenese u drugi ambijent je zaista očaravajuca. Bukvalno  možete da osetite zemlju na toj stazi. Kupinu koja raste pored puta, koja vam se uplete u noge i divlju travu koja raste uz ogradu  obližnje kuće. Na ukusu je  podjednako očaravajuće. Pitko, zaokruženo, sa somotastim taninima. 

O hrani: Domaće taljatele sa pečurkama i guščijom džigericom su jedno od onih jela koje poručujete onda kada ne želite mnogo da razmišljate o hrani. Kada želite nešto jednostavno, bez snega od kajmaka, oblandi od čvaraka i sličnih modernih kreacija. Medjutim, kada ispraznite tanjir shvatite da ne možete da prestanete da  razmišljate o jelu koje ste upravo pojeli. Taljatele, vrganji, bukovače i šampinjoni. Savršen odnos suprem sosa i sosa od crvenog vina. Pržena guščija džigerica je jelo, koje je fenomenalno, samo učinila još boljim. 

O vinu i hrani: Kako vas vino vodi stazom pokraj šume, prosto poželite da udjete u nju. Tu dolaze pečurke. I tu nastaje savršen par! Taljatele su jelo srednje težine i intenzivnog ukusa, a Vizija je vino srednjeg tela i intenzivnih aroma. Niti vino nadjačava hranu, niti hrana nadjačava vino. Komplementarnih su aroma i savrseno se dopunjuju. Vino ovom jelu daje dodatnu svežinu i dodatnu dimenziju aroma.

Savršen par za kišno prolećno poslepodne!

Foto: Ivana Čutura

Vino i hranu uparivali sommelier Mina Mirković i Branko Kisić,
glavni kuvar restorana The Square, Studenstki trg br. 9, Beograd,
tel: +381 11 3333 510, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama