Japanske i iriške pikanterije

Japanske i iriške pikanterije

VINO: Cuvee Piquant 2013, Vinarija Kovačević 
HRANA: Grilovani losos u kineskom hoisin sosu

O vinu: Vino zlatno žute boje i brilijantnog odsjaja. Cuvee Piquant je kupaža traminca (70%), muskat otonela (20%) i pino grisa i pino blana (10%), pa tako iz čaše možemo očekivati slojevito i aromatično vino ili bolje reći pikantno, kao što mu i ime govori. Intenzivnog je mirisa sa izraženim notama muskata, meda i cveća, diskretno praćenih aromama tropskog voća, ananasa i dinje. Srednjih je kiselina i srednjeg tela sa kratkom završnicom. Vino je sveže, pitko i dosta aromatično sa lepo balansiranih i upakovanih 13,5 % alkohola. Godina berbe je 2013, a vino je na vrhuncu spremnosti za konzumaciju. 

O hrani: Ovo vino smo uparili sa grilovanim lososom u kineskom hoisin sosu (koji je jedan od baznih soseva kineske kuhinje i sačinjen je od povrća, soje, belog luka i ljute paprike koji su dugo kuvani i redukovani), posutim drobljenim crnim i roze biberom sa prilogom od kineske blitve „Bok Choi” i krastavca sa susamom i susamovim uljem. 

O vinu i hrani: Losos je masnija riba koja voli vina sa više kiselina i alkohola kojima Cuvee Piquant ne manjka. Aromatičnost vina je praćena aromatičnošću bibera, a slast i tekstura vina je u ljubavi sa gustim, slatkim i aromatičnim hoisin sosom. Kineska blitva „Bok Choi”, krastavac i susam su upareni sa blagim vegetativnim aromama ovog vina. 

Foto: Ivana Čutura

Vino i hranu uparivali Leopold Tkačik, sommelier i menadžer restorana „Sakura” i Jaime Humilde , šef kuhinje restorana „Sakura”.
Restoran „Sakura”,  adresa Beton hala, Karađorđeva 2-4, 11000 Beograd, tel: 011 3284988 i 060 3654044, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama