Jagnje No.1

Jagnje No.1

VINO: Cuvee No.1 2013,  Zvonko Bogdan
HRANA: Jagnjeći file sa sosom od ajvara i crnih tartufa serviran sa grilovanim povrćem

O vinu: Cuvee No.1 stvarno zaslužuje ime koje nosi, jer je kupaža merlota, cabernet franca i frankovke iz 2013. Izuzetno zahvalno vino za uparivanje sa hranom i svakako vas neće ostaviti ravnodušnim. Ovo vino na nosu odlikuju arome ukuvanih šljiva i borovnica, sa izraženim začinskim aromama bibera i vanile koji dolaze od cabernet franca i frankovke, dok se stidljivo u pozadini javlja i malo zemljanih nota. Vino je svakako i benefitovalo od vremena provedenog u hrastovim burićima, te nam na ukusu pokazuje svu svoju kompleksnost i ekstraktivnost koju poseduje. Voćno, u balansu, skladno, skoro punog tela, ovo vino poseduje dugu završnicu i ostavlja ukus jagode i vanile na našim nepcima.  Vino dekantirati 30 minuta pre konzumacije i poslužite ga na 16 stepeni.

O hrani: Jagnjeći file koji smo izabrali je meso koje je veoma delikatno, mekane i nežne teksture, bukvalno će se otopiti u Vašim ustima.

O vinu i hrani: File smo prelili sosom od ajvara i crnih tartufa zato što ovo vino voli intenzivne note koje poseduje paprika, kao i zbog onih zemljanih nota koje smo pominjali na mirisu a koje se idealno uklapaju sa zemljanim notama koje nalazimo u tartufima. U ustima se javlja savršen balans i dugo posle zalogaja hrane i gutljaja vina, osećamo jednu harmoniju koja je nastala u našoj usnoj duplji gde nam se na momente smenjuju arome jagnjetine, ajvara i tartufa sa notama kuvanog voća, bibera i vanile. 

Foto: Ivana Čutura

Vino i hranu uparivali Vuk Vuletić somelijer i Dušan Stefanović kuvar restorana „Steak & Wine” , Bulevar Oslobođenja 73, 11000 Beograd, tel: 011 246 4257, 063 328001 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

nazad na vrh

Srodni tekstovi