Most od Subotice do Tokija

Most od Subotice do Tokija

VINO: Zvonko Bogdan,  Pinot Blanc 2015
HRANA:  Tiger prown tatar

O vinu:Elegantan i prefinjen Pinot Blanc Zvonka Bogdana je zlatno-žute boje, kristalne refleksije, sa izrazitim cvetnim i voćnim aromama,tačnije aromama kruške, jabuke i suptilnog mirisa livadskog cveća. Sa jako balansiranom i prijatnom kiselinom na ukusu budi nam maštu i želju da odmah uzmemo novi srk!

Punijeg tela, sa srednjom završnicom, Pinot Blanc je odlično vino pomenute vinarije.

Savet: obratite pažnju na njega!

O hrani: Zanimljivo i intrigantno hladno predjelo zbog čijeg izgleda i načina serviranja odmah pomislite na Japan i njihovu drevnu kulturu.

Glavni začin, koji dominira ovim jelom od gambora je krema od susama, koja uspostavlja balans između „wakame“ salate, kao temelja ovog jela, morske alge Nori i sveže, zelene, tanko sečene jabuke.

Tatar od gambora može biti divan uvod u vaše savršeno veče uparivanja vina i hrane.

 Pinot BlancDSC0299

O vinu i hrani: Pinot Blanc je zaokruženo voćno vino srednjeg tela, koje se odlično slaže sa tatarom od gambora zbog svoje svežine. Pri svakom zalogaju i gutljaju ćemo osetiti odličan spoj vina i hrane, koji će nas zaintrigirati i navesti da više razmišljamo o njemu.

Voćnost vina upotpunjuje zemljane note susama, a prijatna kiselina nas svakim gutljajem osvežava i sprema za novi zalogaj.

Vino i hranu uparivali somelijer hotela Square Nine Ivan Nikolić i Branko Kisić, kuvar restorana The Square, Studentski trg br. 9, Beograd; Tel: +381 60 3333 575

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama