Poljubac rolnice i sovinjona

Poljubac rolnice i sovinjona

File minjon nekada je bio kruna većine uglednih jelovnika, a u restoranu vinarije i hotela  Škrbić - Chicha, tokom toplih letnjih popodneva posebno se traži file - sovinjon. Naime, kombinacija grilovanog sočnog pilećeg filea obavijenog pančetom i prelivenog gril sosom, uz dopunu mladih krompirića, pokazala se kao odličan partner vinu Sauvignon Blanc 2017 s etiketom Chicha vinarije Škrbić.

Inače, Sauvignon Blanc iz berbe 2017 spada među vodeće srpske sovinjone, čemu je dokaz i zlatna medalja sa Novosadskog sajma. Odlično izbalansiran odnos alkohola i kiselina ne ometa nežne arome belog pilećeg filea dok strukturni koncentrat vina efektno parira slatkasto-kiselkastim ukusima gril sosa. Osvežavajuće arome zrelog belog voća, cveta zove i vinogradarske breskve istovremeno se ističu iznad mladih krompirića, pa je ovaj lagani obrok kao stvoren za letnje mesece.

vinarija skrbic 02

Treba napomenuti da je sledeća berba sovinjona Chicha iz vinarije Škrbić, a koja se može probati u vinariji, možda još korak dalje u kvalitetu, baš kao i novitet tamjanika, koja se takođe može dobro uklopiti s ovim jednostavnim ali efektnim specijalitetom.

nazad na vrh

Srodni tekstovi