Nenad Basarić

Nenad Basarić

Potrkanjski Tribulus na sceni

Očaravajućeg voćnog mirisa, osvežavajuće zelene boje, na tržište stiže suptilna i specijalna rakija od grožđa Tribulus Potrkanjski vinarije Jović, sa posebnim organskim začinom „za muškarce“. I ne samo njih…

Rečki vinski povratak u budućnost

Manifestacija Festival vina Rečka, održana je po prvi put 16. septembra u istoimenom selu, deset do petnaest kilometara udaljenom od Negotina, Rajca i Rogljeva, u južnom delu Negotinske Krajine.

Rumenika, jedina na svetu

Mala iriška vinarija Veranda promotivno je predstavila jedinstveno vino Rumenika od istoimene, novostvorene srpske sorte koju još niko nije ponudio.

Pijete li penušavce s Visa?

Moglo bi se reći da vino spaja ljude, briše granice, da priča svima razumljivim jezikom, ali kad smo nedavno degustirali par etiketa vinarije Vislander sa Visa, poželeli smo da nam Saša Zec, njihov enolog i direktor prodaje razjasni neke pojmove pomalo strane nama „kontinentalcima“. Jer šta na primer znači: „Bogatstvo viškoga terroira osjeti se u svakoj kapi naše bugave i plavca. A kad bugavu s Komiške Bonde i plavac s Viške Bonde sljubite s kučem (trbljan bijeli), nastaju prvi otočni pjenušci...“

Žilavka još tri koplja više

U Trebinju je 17. avgusta održan sedmi Salon žilavke u Vinskoj Galeriji Vukoje.
- U Hercegovini se nijedan dan ne može zamisliti bez žilavke – napomenuo je tokom otvaranja manifestacije Radovan Vukoje, naglašavajući sve veći udeo gastronomije zasnovane na lokalnim proizvodima.

Pretplatite se na RSS feed