Ališa Huberman

Ališa Huberman

Šta su to kultna vina?

Kultno vino kao pojam, odnosno koje će vino postati kultno, određuje se na osnovu nekoliko faktora među kojima su prvenstveno ekskluzivnost, odnosno dostupnost dotične etikete, te njena projektovana cena na globalnom vinskom tržištu.

Tri oraha u Magelanovom sazvežđu ukusa

Od 500 do 750 preko merloa, zvuči kao kurs na morskoj mapi zauzet kad je padala odluka koja će vina vinarije Tri Oraha biti venčana sa vrhunskim specijalitetima u jedinstvenom restoranu Magellan u Beogradu.

Turska: Vinska tradicija uprkos svemu

Od prapočetaka vinogradarstva u petom milenijumu pre nove ere u dolini reka Tigar i Eufrat, proizvodnja vina se u Turskoj nastavila kroz Otomansko carstvo koje je trajalo oko 700 godina, što znači da se zapravo tursko vinsko nasleđe prostire u kontinuitetu skoro 7.000 godina!

Čuveni vinogradi sveta

Vino nastaje u vinogradu, a najbolja vina svakako u najboljim vinogradima. Kažu i da je vino što starije tim bolje, mada je veća istina da je vino bolje što je stariji vinograd.

Srpske vinarije s najboljim restoranima

Oni koji obilaze vinarije širom Srbije znaju da se praktično u svakoj od njih može uz vino i dobro pojesti. U većini slučajeva to je domaćinska trpeza, a šta će se sve naći na njoj zavisi od domaćina.

Pretplatite se na RSS feed