Đorđe Pešić

Đorđe Pešić

Potpuna čarolija!

Tragajući za savršenim parom vina i hrane, put me je doveo do restorana Pasha u samom srcu Novog Sada. Smešten na obodu bajkovitog Dunavskog parka, između stabala starih četinara koja su me podsetila na šumu iz  Šekspirovog komada „San letnje noći”.

Fruška gora za jelo i pijenje!

Nedavno sam dobio poziv od Ivane Šijački, glavnog tehnologa vinarije Šijački, da posetim njihovu porodičnu vinariju u Banoštoru. Ona redovno prati ovu rubriku i, kako mi je sama rekla, donekle inspirisana mojim tekstovima i svojom strašću za kuvanjem odlučila je da osmisli degustacioni meni koji će se uskoro naći u ponudi njihove vinarije. Meni je pripala čast da ga premijerno probam!

Jankova Misija uz recept Gordona Remzija

Poslednjih nekoliko godina u Novom Sadu otvoreno je na desetine lokala u kojima možete da uživate u izvrsnim vinima uparenim sa ukusnim jelima i dobrom muzikom. Sva ta mesta treba obavezno posetiti kada dođete u Novi Sad. Ali, ipak moram da izdvojim jedno – Babylon wine food and music klub. Drugari Pera i Strahinja, obojica pasionirani ljubitelji vina, hrane i iznad svega kvalitetne muzike, odlučili su da otvore ovaj klub koji će objediniti sve njihove pasije.

Cilićev Homo Zero uz čorbu od tikvica

Svi koji su barem jednom dolazili u Novi Sad čuli su priču o Ulici Laze Telečkog, prepunoj barova i klubova u kojima vlada opuštena atmosfera i gde je provod zagrantovan. Nažalost to je bilo nekada. Sa zatvaranjem kultnih mesta „Divan Dućan“ i „Kuća Mala“, te dolaskom novokomponovane muzike u ulicu Laze Telečkog, to je sada postalo mesto gde izlaze oni kojima je najbitnije da se pokažu izgledom, novcem i drugačijim ponašanjem.

Mačkov rizling uz dezert

Pre nekoliko meseci moja supruga radila je na uređenju enterijera stana naših drugara Dušanke i Miroslava, koji su inače od nedavno uplovili u bračne vode.

Konačno su svi radovi oko uređenje bili gotovi pa su nas pozvali da vidimo kako je sve ispalo. Kao što red nalaže, trebalo je nešto doneti na useljenje, supruga je kupila neku od sitnica koje uvek trebaju u kući, a ja sam bio zadužen za piće.

Jagnjeći kotleti uz negotinski kaberne

Nova 2016. godina bila je pred vratima. U glavi sam pokušavao da osmislim neke od savršenih novogodišnjih uparivanja vina i hrane, kada me je u razmišljanju prekinulo zvono telefona. Bio je to moj prijatelj Nikola, rekao mi je da organizuje novogodišnju večeru kod njega u stanu i da mu je potrebna moja pomoć oko izbora menija. Prihvatio sam odmah  njegovu ponudu. Inače, Nikola i njegova supruga Svetlana imaju dve velike pasije, prva je dizajn i uređivanje prostora, a druga, pogađate – uživanje u hrani i dobrim vinima. 

Pretplatite se na RSS feed