Viktor Čikeš

Viktor Čikeš

Trnjak fest: Pretendent na presto

Jedna od najuzbudljivijih vinskih priča u regionu odigrava se poslednjih godina u Hercegovini i njen glavni akter je sorta po imenu trnjak. Najnovija potvrda toga bilo je drugo izdanje manifestacije Trnjak fest održane 22. juna u Gradskom parku u Ljubuškom.

Ekstremni sovinjon s Pohorja

Mala vinarija M-enostavno dobra vina s Pohorja, nedaleko od Maribora, jedna je od danas najcenjenijih u Sloveniji. Vinariju je 2009. godine pokrenuo Gregor Mikuž uz pomoć supruge Tjaše s idejom da nastave porodičnu tradiciju u novom ruhu i sa novim brendom, te da naprave moderno vrhunsko vino po kojem će biti svuda prepoznati. Za sada to najviše uspevaju sa sovinjonom Extreme za koji su dobili više značajnih priznanja, te zlatnu medalju na Decanteru za berbu iz 2020. godine.

Moravska: Vinska oaza u zemlji piva

Podatak da u Češkoj postoji čak 1.700 vinarija, što će reći tri puta više nego u Srbiji, te da se tamo proizvodi oko 58 miliona litara vina godišnje, što je gotovo duplo više nego kod nas, sigurno će mnoge iznenaditi.

WineRi 2024: Godina velikog uzleta

U organizaciji udruženja Kvarner Wines u Rijeci se 8. i 9. marta održao međunarodni eno-gasto festival WineRi uz učešće stotinak izlagača i veći broj edukativnih radionica.

Pretplatite se na RSS feed