Novosadski bloger apsolutni pobednik Hungarian WebWineWriting Competition

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Novosadski bloger apsolutni pobednik Hungarian WebWineWriting Competition

Novosadski vinski bloger Đorđe Pešić apsolutni je pobednik Hungarian WebWineWriting Competition, takmičenja koje je organizovao mađarski vinski portal www.hungarianwines.eu. Priznanje je dobio za tekst o uparivanju hrane i vina koji se nalazi na njegovom blogu Wine fork, a u kojem je spojio desert od bundeve i mađarski Tokaji Aszú 3 puttonyos 2006.

Tekstovi koji su konkurisali za nagradu bili su podeljeni na one napisane na mađarskom i engleskom, a razvrstani u tri tematske kategorije – tekstove koji se bave mađarskom vinskom regijom Tokaj, zatim tekstove koji u fokusu imaju mađarska crvena vina, te konačno tekstove koji se odnose na uparivanje hrane i vina. Pešić je osvoji prvi mesto za tekst na engleskom u kategoriji uparivanja hrane i vina, a zanimljivo da je u kategoriji tekstova o vinima iz Tokaja na engleskom pobedio još jedan bloger iz Srbije, Perica Radović.

Inače, na sajt  www.hungarianwines.eu pristiglo je ukupno 46 tekstova, od kojih je žiri, u kojem je sedela i Elizabet Gabai MW, odabrao po troje finalista u svakoj od tri kategorije da bi pobednika na kraju odlučio broj glasova čitalaca. Upravo zahvaljujući tome Pešić je poneo naziv apsolutnog pobednika sakupivši 2.457 glasova.

nazad na vrh