Festival penušavih vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Festival penušavih vina

Festival penušavih vina pod nazivom Bubble Jam održava se ove godine po četvrti put za redom. Ovaj događaj, jedini takve vrste kod nas, zakazan je za 14. jul na platou ispred hotela Radisson Blu Beograd

Do pre nekoliko godina ovaj vinski segment bio je u Srbiji skoro potpuno zapostavljen, s izuztekom nekoliko vinarija. Kasnije su se tu oprobale i druge domaće vinarije i može se reći da penušavci u Srbiji polako ali sigurno osvajaju teren. Ova vina, nekada doživljavana kao prestižna stvar namenjena samo za posebne prilike, danas, zbog pristupačnosti ali i dobrog kvaliteta, sve više postaju navika vinoljubaca i važna stavka u portfoliu mnogih ambicioznih vinara. 

bubblejam 03

Cilj festivala je pre svega popularizacija penušavaca kako bi se vinska publika kroz pozitivan doživljaj vezala jače za ovakva vina bez kojih naš vinski svet nije upotpunjen.

Na ovogodišnjem Bubble Jam očekuje se prisustvo više domaćih vinarija, kao i nekoliko uvoznika. U okviru festivala održaće se i radionica o penušavcima iz Srbije, gde će biti predstavljeni i neki noviteti, kao i Champagne Masterclass sa predavanjem i degustacijom vrhunskih francuskih šampanjaca.

Početak je u 18 časova i festival će trajati do 23 časa. Sve informacije oko ovog događaja možete pratiti na Facebooku

nazad na vrh

Srodni tekstovi