Novembar Vino Fest: Za ljubitelje vina i profesionalce

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Novembar Vino Fest: Za ljubitelje vina i profesionalce

Prvi profesionalni međunarodni festival „Novembar Vino Fest“ održaće se 4. i 5. novembra u Hotelu Zira u Beogradu. Vinoljupcima i profesionalcima iz vinskog biznisa predstaviće se više od 60 renomiranih vinarija iz Srbije i sveta, a vinari će imati pristup svim neophodnim institucijama, kompanijama i ekspertima koji mogu da im unaprede proizvodnju i obezbede bolji plasman vina na širem tržištu.

Umrežavanje vinara, distributera i otvaranje E-trgovine vina na nivou celokupne države samo je jedan od ciljeva festivala, koji će  dodatno obogatiti i brojne zanimljive radionice.

FOT 0047

Tokom dva dana održaće se više interaktivnih master class radionica:
- Stare sorte, Tanja Đuričić, enolog vinarije „Vinum“, predstavlja sortu grašac
- Burgundija Masterclass, somelijer Dragan Stanković govori o vinima Burgundije i vinarijama Olivier Leflaive i Albert Bichot
- Sommelier – ja donosim profit, o profesionalnom pristupu plasiranju vina u ugostiteljskim objektima. Govornici Miroslav Radojčin i Saša Pejić sa Sommmelier Academy
- Slast u boci, enolog Jelena Petrović i somelijer Dragan Stanković predstavljaju sortu muskat
- Frankovka – zaboravljena sorta, vinarije „Trivanović“ i „Feravino“ (Hrvatska) otkrivaju tajne sorte frankovka
- Plavac, duša DalmacijeSkaramuča, Branimir Anđelić poredstavlja kompletnu priču  sorte plavac mali
- Alma Mons kroz godine – Belo Brdo, Aleksandar Zeremski vlasnik vinarije nudi na dlanu vertikalu izuzetno popularne kupaže Alma Mons.

FOT 0029Vladislav Petković i Vladimir Vukašinović, osnivači festivala, s glumcem Brankom Cvejićem

S obzirom na ograničeni broj mesta na radionicama, potrebna je prijava putem sajta http://www.novemberwinefest.com, a poslednji rok za prijavu je 31. oktobar.

Posebne prijave se ispunjavaju i za učešće u panelima koji su više namenjeni profesionalcima, a teme će predstaviti mogućnosti vinske Srbije i savremene trendove u proizvodnji vina, vinskom turizmu i domete vinske kulture:
- Vinogradarstvo u službi kvaliteta vina; Savremeni trendovi u proizvodnji vina
- Geografska zaštita vina (reonizacija)
- Srbija i region na mapi evropskog vinogradarstva, mogućnosti korišćenja dostupnih fondova, trenutno stanje državnih subvencija, trgovina, klasteri, zadrugarstvo, istorijat
- Vinska turistička područja, vinski turizam
- Vino kao deo kulture življenja

Poseban odeljak festivala predviđen je za humanitarne akcije, a mlada vinarija „Đorđe“ već se svojim odličnim vinima uključila u akciju.

Festival, inače, organizuje „Balkan Wine Fest“, grupa profesionalaca koja stoji iza projekta „Novembar Vino Festa“ i iza razvoja projekta berze vina „Balkan Wine Exchange“. Svečano otvaranje festivala je u petak, 4. novembra u podne, prvi dan rezervisan je isključivo za goste s pozivnicama, dok je u subotu (od 13 do 19:30 časova) ulaz otvoren za sve ljubitelje vina po ceni ulaznice od 600 rsd.

Konačno, recimo i to da je zaštitno lice ovog novog vinskog festivala glumac Branko Cvejić.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama