Nova srpska vinska zlata na evropskom nebu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

cuvee-no-1-najbolje-srpsko-vino-233Vino Cuvee No. 1 2010 vinarije Zvonko Bogdan, čija je berba iz 2008. godine bila sveukupni pobednik Velikog testa najboljih srpskih vina 2012, preti da postane najpopularnije i najtrofejnije vino u Danskoj. Nakon što je na prošlogodišnjem Sajmu prehrane u ovoj zemlji osvojila titulu „Vina godine 2013”, sličan uspeh ponovila je i ovih dana osvajanjem zlatne medalje i pet zvezdica za kvalitet. To su samo nova priznanja u nizu nakon zlata u Beču (AWC Wiena 2012) i bronzi na Decanteru, u San Francisku i Japanu.

cuvee-no1Gotovo istovremeno, i vinarija Radovanović se pozlatila na internacionalnom takmičenju u Lionu (Concours International De Lyon) gde je postigla stoprocentni uspeh. Od tri etikete sa kojima je učestvovala, zlato su osvojile Chardonnay Selekcija i Cabernet Sauvignon Reserve, dok je desertni Rose Radovanović okićen srebrom.

Ovo je prvi put da vina iz Srbije učestvuju na ovom grandioznom ocenjivanju gde je 500 sudija ocenjivalo 3.700 etiketa. Sveukupno najbolje ocenjeno, sa čak 99 poena, bilo je vino Château de Bernon - Castillon Côtes de Bordeaux 2012.

lyon

nazad na vrh

Srodni tekstovi