5. Salon vina Kragujevac: Potvrda vrednosti

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
5. Salon vina Kragujevac: Potvrda vrednosti

Zbog velikog interesovanja vinara i publike, izlagački deo petog Salona vina u Kragujevcu, najbolje vinske manifestacije iz 2018. godine održaće se 6. aprila u Kongresnom centru hotela Kragujevac na dva nivoa i u dve sale, a radionice i predavanja u trećoj.

Vinoljupci su sigurno već zacementirali ovaj datum u svojim rokovnicima, jer Kragujevac, teniskim rečnikom, odavno je napravio „brejk“ i sad ostaje samo da ga potvrdi. A u tome će mu pomoći i rekordan broj vinarija, njih 74 iz Srbije i regiona.

Dakle, ove subote, od 12 do 20 časova, u srcu Šumadije degustiraće se brojne etikete, uživati u vrhunskim sirevima i suhomesnatim specijalitetima, a sve to uz novitete proizvođača opreme.

5 Salon vina Facebook

Svečano otvaranje obaviće poznati književnik Vidosav Stefanović u društvu organizatora salona, Vinskog viteškog reda Šumadije. Specijalni gost je vinar Hors Humel iz najvinskijeg mađarskog sela Vilanji, a posebnu poslastici predstavljaće tematske vinske radionice o međusobnoj korelaciji sorte šardone i srpskog hrasta, zatim o prokupcu, te o novostvorenim sortama Srbije, gde će biti reči o sortama morava, panonia, sila, neoplanta, probu...

Tokom izuzetnog vinskog dana, za dobro raspoloženje i pozitivnu atmosferu zadužen je DJ Alexa, a po zatvaranju je organizovano vinsko veče u restoranu „Panorama“ hotela „Kragujevac“.

Cena ulaznice je 700 dinara, a kaucija za degustacionu čašu 300 dinara.

nazad na vrh

Srodni tekstovi