Kreću nadmetanja organskih vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Kreću nadmetanja organskih vina

Prolećno izdanje petnaestog po redu Organic Wine Award International ocenjivanja pod motom "Verujte svojim čulima" održaće se od 13. do 16. maja ove godine u nemačkom gradu Frajsdorfu a otvoren je i prijem uzoraka koji će trajati do 22. aprila 2022. godine.

Nadmetanje po sistemu PAR® specifično je po tome što se ne ocenjuju isključivo organoleptičke osobine vina već vino prati transparentna dokumentacija koja uključuje sortu, stil, klimu pa i konkurentnost na tržištu čime se postižu podjednaki uslovi za dugomacerirana vina, klasična ili oranž.

Za svaku etiketu potrebno je poslati tri uzorka, a cene participacije se kreću od 119 evra za jednu etiketu, 107 za tri vina, 99 evra za šest etiketa i 95 evra za dvanaest.

Ukoliko smatrate da je vašim vinima potrebno još neko vreme da iskažu pun potencijal, organizatori predlažu da se prijavite za jesenje izdanje ovog zanimljivog nadmetanja zakazano od 7. do 10. oktobra. Ko se prijavi za prolećno ocenjivanje, za jesenje ga očekuje popust od 20%. Dodatne informacije na www.winesystem.de.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi