Ekskluzivna vina iz vinarija Erdevik i Chichateau u Beogradu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Ekskluzivna vina iz vinarija Erdevik i Chichateau u Beogradu

Najzapadnije srpske vinarije na predstojećem Grand Tastingu 2024u beogradskom hotelu Metropol Palace biće osvajač platinastog Decanter odličja Vinarija Erdevik iz Erdevika i boutique vinski dragulj Chichateau iz Šišatovca.

Međi izabranim najboljim vinima Erdevik vinarije za ovu priliku nalaziće se i vertikala širaza Stifler’s Mom, vina nagrađenog zlatnom medaljom na Decanteru u Londonu i od strane istoimenog magazina specijalno prezentiranog kao jedno od najboljih svetskih vina te sorte!

Djordje Stojsic (53)
Donosimo vina koja nikad niko izvan vinarije nije probao, Đorđe Stojšić

- Idemo sa Stiflerom i to bukvalno sve berbe: 2016, 2017, 2019 i 2020! Zašto Stifler’s Mom? Ovo nam je savršena prilika da predstavimo novo vino iz berbe 2020 za koje verujemo da je fantastično, ali i zato što je to jedina naša etiketa koju dosad nismo u celini predstavili na Grand Tastingu. Ranije smo iznosili platinasti Omnibus Lector, kao i vertikalu vina Grand Trianon, pa hajde sada da vidimo kako će se širaz pokazati  – kaže Ramazi Inaišvili ispred vinarije Erdevik.

S obzirom na to da ja Grand Tasting najreprezentativniji skup najboljih regionalnih vinarija, interesuje nas koliko na samoj manifestaciji ima tog nekakvog regionalnog nadmetanja i poređenja čija su vina bolja.

RAMAZI
Sprermni za nadmetanje s „komšijama“, Ramazi Inaišvili

- Ima naravno i toga, jer to je jedinstvena prilika da na jednom mestu probate mnoga najbolja vina iz regiona, pa samim tim i da se uporedimo, da vidimo gde smo i šta smo. Iskreno, mislio sam da Srbija mnogo više kasni za regionom i zapadnim svetom ali iz godine u godinu se ta razlika drastično smanjuje tako da su srpska vina sada u svemu konkurentna „komšijskim“ – direktan je Ramazi.

Što se tiče vinarije Chichateau koja je debitant na ovom prestižnom salonu, predstavnik vinarije Đorđe Stojšić kaže da će pokazati kako se nisu slučajno našli u odabranom društvu. S tim na umu prirediće posetiocima Grand Tastinga apsolutno jedinstvenu priliku da probaju kompletnu vertikalu šardonea Chi od 2014 do 2020. godine, vina čija je berba 2016 svojevremeno proglašena za najbolje belo vino Srbije!

belo Chi 2016 Chicahteau
Kompletna vertikala šardonea Chi biće glavni adut vinarije Chichateau na predstojećem Grand Tastingu u Beogradu

- Biće tu još nekih Chichateau vina koje niko nikada izvan vinarije nije probao, ali to ćemo ostaviti kao malu tajnu i verujem veliko iznenađenje za posetioce – kaže Stojšić.

Inače, u ovom trenutku postoji još svega dvadesetak boca iz prve berbe Chi pa se slobodno može reći da je reč o pravim raritetima po principu „sad i nikad više“.

stiflers mom o
Magazin Decanter uvrstio je širaz Stifler’s Mom među najbolje na svetu a posetioci Grand Tastinga imaće jedinstvenu priliku da probaju sve četiri berbe ovog vina

- Otvarali smo arhivu birajući vina za ovu manifestaciju i mogu vam reči da je berba 2014 sada bomba, pravo ludilo.

Da podsetimo da je broj posetilaca na Grand Tastingu ograničen, ta da je ulaznice za ovaj vinski spektakl moguće nabaviti po ceni od 3.500 rsd na Tickets.rs, dok će na sam dan manifestacije eventualne preostale karte na ulazu koštati 5.000 rsd.

Foto: Ivana Čutura
nazad na vrh

Srodni tekstovi