Vrhunac vinskih gedžeta

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share

Coravin-SystemDa li je moguće piti vino iz propisno zatvorene vinske flaše, sve sa pampurom i kapicom? Jeste. Mađioničarski trik ili prevara? Ništa od toga, najnovije gedžet vinsko ludilo nosi naziv Coravin i košta manje od 300$ a, ako je istina to što pričaju, zaista donosi revoluciju u svetu čuvanja, kupoprodaje i posluživanja vina. Kako i zašto?

Najednostavnije rečeno, Coravin je sprava čije srce čini najobičnija tanka igla. Kada iglica prodre kroz zaštitnu foliju i pluteni zapušač, u bocu se ubrizga argon koji podiže pritisak, čime se vino isteruje napolje coravinu čašu. Proizvođač garantuje da tom prilikom kiseonik ne dopire do vina i da kada se iglica izvuče, a pluta prirodno stegne i spreči dotok kiseonika, sve ostaje u originalnom stanju kakvo je bilo i pre korišćenja Corvina, a boca može nazad na policu. Koje su prednosti Coravin sistema? Pa, možete popiti čašu svog omiljenog preskupog vina i ostaviti ga da maturira narednih deset ili više godina. Ili poslužiti dragu osobu tim raritetom bez straha da ćete vino morati sami da popijete ukoliko se pomenuta osoba dovoljno ne oduševi.

Možete probati vino pre kupovine, upravo flašu koju nameravate da kupite. Takođe, ovaj sistem bi dobrodošao na vinskim ocenjivanjima, kako bi se izbegla eliminacija etikete zbog neke pojedinačne mane. Ili, možete organizovati vertikalne i horizontalne degustacije za manji broj osoba, bez straha da ćete desetkovati svoju vinsku kolekciju - ostaće nešto i za naredni put.

coravin-sipanjeiZa kraj, zanimljivo je čuti šta vinoljupci misle o Coravinu. Mišljenja su uglavnom podeljena, pa po četvrtina upitanih odgovara sa: Zanimljivo, zainteresovan sam za kupovinu; Voleo bih da vidim kako radi pre kupovine; Nisam siguran, ne bih baš zabadao iglicu u moje raritetno vino; Ne zanima me, volim bocu da otvorim i isprobam sadržinu.

Konačno, uređaj košta 279$ ali se prodaje bez kapsula sa gasom, svaka kapsula 10$ pride.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama