Žuti cvet najtraženiji

  • Objavljeno u Vesti
Žuti cvet najtraženiji

Vinarija Aleksić iz Vranja postaje sve značajniji igrač na ovdašnjoj vinskoj sceni, a u korak s tim ide i povećanje proizvodnje, posebno onih najtraženijih vinskih etiketa.

vinarija aleksic 01Zasadi za budućnost, Dragana Aleksić

- Trenutno naše najprodavanije vino je tamjanika Žuti cvet,  za kojim potražnja na tržištu stalno raste. To je bio razlog da s  dugogodišnjim kooperantima iz okoline Niša krenemo u podizanje novih zasada ove srpske autohtone sorte. To je ulaganje u budućnost, ulaganje u period kada će moći da se ispoštuje tražnja potrošača za Žutim cvetom, ali i deo naše želje za dodatnim eksperimentisanjem s ovom sortom – kaže Dragana Aleksić, jedna od sestara koje vode ovu uspešnu vinariju s juga Srbije.

vinarija aleksic 02

Za sada je zasađen jedan hektar novih vinograda tamjanike, na parceli čija je nadmorska visina oko 300 metara, ali je gotovo sigurno da se Vinarija Aleksić neće zaustaviti na tome.

nostalgija i amanet

Najnovija IWC priznanja

Vinarija Aleksić dobitnik je dva značajna priznanja na upravo završenom International Wine Challenge 2015 ocenjivanju u Londonu. Njihov vranac Amanet 2011 osvojio je srebrnu medalju, a kupaža kabernea, merloa i vranca Nostalgija 2011 preporuku!

Foto Ivana Čutura

nazad na vrh