Zlato za Zvonka Bogdana u Pragu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share

Chardonnay 2013Na ovogodišnjem velikom svetskom takmičenju vina - Prague Wine Trophy koje se tradicionalno održava u Pragu u organizaciji prestižnog vinskog časopisa „Wine Revue”, Chardonnay 2013 vinarije Zvonko Bogdan je osvojio zlatnu medalju, baš kao na najprestižnijem srpskom vinskom nadmetanju VTV 2014. Time je nastavljen trend osvajanja najsjajnijih medalja za kvalitet vina na ovom sajmu, pošto je prošle godine osvojeno zlato za Cuvee No.1 i vino Život teče.

Time se vinarija Zvonko Bogdan još jednom svrstala u pobednike i dodala još jedan dokaz o kvalitetu i mestu srpskih vina na svetskoj vinskoj sceni.

Nagradu je primio gospodin Aleksandar Milovanović, generalni uvoznik vina Vinarije Zvonko Bogdan u Češkoj, dok je Zlatko Živanić, menadžer vinarije izjavio:
- Ovo je vredno priznanje za nas. Izuzetno nam je drago što smo prošle godine osvojili zlatne medalje za crvena, a ove za belo vino, što je znak da se u vinariji Zvonko Bogdan kvalitetno radi sa svim vinima, a ne samo sa jednom etiketom.

Od osnivanja 2002. godine, sajam Prague Wine Trophy predstavlja tačku okupljanja najboljih proizvođača vina iz čitavog sveta, a ocenjivanje je povereno stručnom žiriju sačinjenom od najistaknutijih međunarodnih degustatora, somelijera i vinskih novinara. Svake godine ovaj sajam okuplja sve veći broj proizvođača što svakako doprinosi ugledu samog sajma ali i pomaže usmeravanje fokusa prema srpskim vinima na češkom i drugim tržištima.

nazad na vrh

Srodni tekstovi