Nezaustavljivi Chateau Kamnik

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Nezaustavljivi Chateau Kamnik

Vinska Makedonija zablistala je i na najvećem sajmu hrane i pića u Japanu, Foodex 2018 u Tokiju, gde je bila predstavljena čak sa šest vinarija – Chateau Kamnik, Stobi, Bovin, Tikveš, Dalvina i Imako.

Ova najveća azijska manifestacija, koja se veoma visoko kotira u očima profesionalaca u oblasti vina, alkoholnih pića i gastronomije, često je odskočna daska za još bolje izvozne rezultate vodećih svetskih vinarija na tom specifičnom tržištu. I ne čudi ako se zna da je tokom četiri izložbena dana zabeleženo prisustvo čak 85.000 profesionalnih kupaca!


kamnik

- Već četiri godine izvozimo vina za Japan i bio je red da malo široj publici predstavimo naša vina – kaže Natalija Kuzmanovska, direktor izvoza Chateau Kamnik, makedonskog vinarskog dragulja. – Bilo je to divno iskustvo, Japanci su jako ljubazan i kulturan narod, a o profesionalnom odnosu da ne pričam jer je na najvišem mogućem nivou. Dobri su poznavaoci vina i tačno znaju šta hoće, imaju vrhunsku kuhinju koju fantastično kombinuju s vinom. Nije to ni slučajno jer imaju ni manje ni više nego 234 restorana sa Michelin zvezdicama i to 12 sa tri i čak 56 sa dve zvezdice.

Utisak je da su Japanci doista pokazali interesovanje za makedonskim vinima, pogotovo za vrancem.

- Iako im je teško da izgovore njegovo ime, i te kako dobro znaju da ga osete i ocene. Uostalom, nije naš vranac slučajno dobio dvostruko zlato na ocenjivanju Sakura Award – podseća Kuzmanovska uz napomenu da ova vinarija ni na jednom međunarodnom takmičenju nije osvojila manje od zlatnog odličja.

nazad na vrh

Srodni tekstovi