Pink Jam - festival roze vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Pink Jam - festival roze vina

Već tradicionalno se u junu održava festival sa temom roze vina. Mesto ovog događaja, jedinog te vrste kod nas, je plato ispred hotela Radisson Blu u Beogradu koji je na istom mestu proteklih godina u ovo doba već bio obojen u 100 nijansi roze boje.

Festival na kome će biti i laganih belih etiketa za predstojeće vrele dane se održava u subotu 9. juna od 17 i traje do 23 časa, a Wine Jam kao oganizator ove manifestacije pruža mogućnost vinarijama da predstave publici svoja najaktuelnija vina za letnju sezonu. Po običaju, u opuštenoj i zabavnoj atmosferi.

Pink Jam

Rozei možda jesu i najpopularnija vrsta vina trenutno kada je u pitanju šira vinska publika, kao i ona koja lagano naginje ka vinskom svetu. Pitkost, lepršavost, neobaveznost, uz lake voćne i cvetne arome čini ova vina intrigantnim i prepoznatljivim raznim ukusima, a nekima, naročito mlađima, ona su ujedno idealni ulaz u ozbiljnije istraživanje vinskih bogatstava koja se nude na našem tržištu.

Ovom prilikom posetioci će moći da degustiraju preko 30 raznih etiketa rozea ali i dosta noviteta među belim vinima koja su takođe aktuelna. Pored naših eminentnih vinarija predstaviće se i neki manje poznati i novi proizvođači kao i nekoliko uvoznika.

S obzirom na to da je događaj na otvorenom prostoru i zbog trenuto nestabilnih vremenskih prilika, pozivamo vas da pratite najavu događaja na facebook strani organizatora.

Upravo zbog loših vremenskih uslova je ovaj događaj prošle godine u poslednjem trenutku pomeren za nedelju dana a najiskrenije se nadamo da to sada neće biti slučaj.

Drink pink & think pink!

nazad na vrh