Lastar i umetnost na zadatku

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Lastar i umetnost na zadatku

U klubu beogradskog restorana Plato održana je humanitarna aukcija, tačnije donatorsko veče koje su zajednički organizovale vinarija Lastar, organizacija Belhospice iz Beograda i slikarka Tamara Kusovac.

Cilj je bio prikupiti i donirati sredstva pomenutoj organizaciji Belhospice radi kupovine opreme za novoizgrađeni objekat na Zvezdari.

Lastar karikaturisti

U prijatnoj atmosferi uz suvi ali slasni Lastarov Rose i Chardonnay te slane specijalitete i muziku prisutnog DJ-a, lagano su se okupljali gosti, ljudi iz poslovnog sveta, predstavnici ambasada, medija, spremni da doniraju sredstva kupovinom atraktivnih minijaturnih figurica sova ili pak sopstvenih karikatura koje su crtali prisutni karikaturisti.

Lastar slikarka Tamara Kusovac
Slikarka Tamara Kusovac čija dela vraćaju osmeh na lice

Na bini je na počasnom mestu bila izložena koloritno upečatljiva slika Tamare Kusovac prepuna dobrih vibracija, ujedno i glavni predmet „tihe“ aukcije, kao i specijalno upakovane boce čuvenog i mnogo puta nagrađivanog vina Triangl Chardonnay 2015 vinarije Lastar.

Posebno interesovanje izazvala je i knjiga „Dostojno jest“, zbirka pesama, pripovedaka i odlomaka iz romana naših poznatih autora Vladimira Arsenijevića, Svetislava Basare, Maše Senčić, Igora Marojevića i mnogih drugih.

Lastar Triangl Chardonnay boca

Konačno, u providnoj kutiji našlo se nekoliko desetina hiljada dinara priloga gostiju, uz to su prodati svi glavni predmeti aukcije i više od šezdeset komada knjiga, kao i brojne bajadere, čuvena poslastica kluba Plato, dok je anonimni donator izdvojio poveliku sumu za jedno specijalno predpremijerno Lastar vino koje će naknadno biti dostavljeno humanom donatoru.

Zbilja dragoceno veče, kako za organizatora, tako i za prisutne, veče koje će se, nadamo se, ubrzo ponoviti.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama