MonteVino, najluksuznije do sad

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
MonteVino, najluksuznije do sad

Najkvalitetniji i najveći vinski događaj u Crnoj Gori – salon MonteVino 2019 održaće se 15. i 16. marta u hotelu Hilton Podgorica.   

Deveto izdanje ovog vinskog salona, već ozbiljno pozicioniranog u vrhu liste najvažnijih u regonu donosi istinski spektakl. U luksuznoj dvorani hotela Hilton, svi posetioci izložbe MonteVino 2019 biće tokom dva dana u mogućnosti da probaju 600 vina iz 125 vinarija od čega jednu petinu čine one iz Crne Gore dok će biti prisutni proizvođači iz čak 16 zemalja sveta.

Uvod u čitav događaj kreće zapravo masterklasom Masterclass - Bordeaux Inside Out 12. marta u 17 časova u sali Ksenija hotela Hilton Podgorica. U saradnji sa gospodinom Luj de Bonkazeom (Louis de Bonnecaze) iz Bordoa probaće se izuzetno probrana i cenjena vina čuvenog brenda iz te francuske regije. Na istom mestu dva časa kasnije, Ljubica Radan, predsednica Vinske Akademije Srbije, enolog i internacionalni ocenjivač vina održaće predavanje o ocenjivanju vina na svetskim takmičenjima, a tu će se probati i neka koja su osvojila nagrade na nekom od poznatih međunarodnih nadmetanja.

montevino

Narednog dana 13. marta od 17 časova kreće masterklas pod nazivom Istarska vina koja su osvojila Evropu  nakon čega sledi serijal radionica gde će prvo enolog Nikola Kuzmanovski predstaviti snagu lokalnog teroara Tikveša kroz vina istoimene vinarije da bi potom direktorica Razvoja  kompanije 13.jul Plantaže Vesna Maraš, uz podršku direktora Proizvodnje Bojana Gašovića predstavila brojna Svjetska priznanja za bijela vina Plantaža koja će biti i degustirana.

Ovogodišnji MonteVino koji organizuje Nacionalno udruženje sommeliera Crne Gore i Vinska akademija Crne Gore pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva turizma i održivog razvoja, Glavnog grada Podgorica  i Turističke organizacije Podgorice, svim ovim zapravo predstavlja najluksuznije izdanje do sad. Prošle godine manifestaciju je ispratilo dvadesetak redakcija iz regiona a utisci su objavljeni u preko 100 kvalitetnih izveštaja, itervjua i reportaža u svim medijskim formama.

- MonteVino ima misiju da kroz elitnu manifestaciju salona izuzetnih vina afirmiše na tom nivou crnogorske vinarije, gde mislimo prvenstveno na one koje potpadaju pod kategoriju „male“. Upravo one dobijaju priliku da im vina ocenjuju najbolji somelijeri i enolozi iz čitavog sveta. Neka vina su se i lansirala na tržište na nekom od  prethodnih osam izdanja MonteVina zahvaljujući našem ocenjivanju gde je istaknut i zabeležen njihov kvalitet. Sve se to radi s ciljem da se obogati „ukus“ crnogorske originalne vinske priče i svetom pronese popularnost vina ovog podneblja. I ove godine će ocenjivanje raditi žiri sačinjen od  najeminentnijih  vinskih sudija iz Evrope – poručuju iz Nacionalnog udruženja sommeliera Crne Gore.

Za sve dodatne informacije u vezi salona vina MonteVino 2019 možete komunicirati organizatore na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Poziv za akreditovanje

Medijski predstavnici se pozivaju da budu gosti na najtraženijem masterclassu Bordeaux inside out 12. marta u 17 časova kada će biti podeljene i akreditacije već akreditovanim predstavnicima redakcija, te je ovo ujedno i poziv za akreditovanje.

nazad na vrh